Η imonline επίσημος Πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2016

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Χορηγίες

Για 13η συνεχή χρονιά εορτάστηκε η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) 2016, σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η θεματική του φετινού εορτασμού μας προκάλεσε όλους να ενεργήσουμε, ο καθένας με τον τρόπο του, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο, με σύνθημα: «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο! (Play your part for a better internet)».

Για το φετινό εορτασμό, το Saferinternet.gr διοργάνωσε με τη στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και τη Google ειδική εκδήλωση στο Γραφείο του ΕΚ, αναδεικνύοντας με τη βοήθεια του Πάνελ Νέων του την ιδιαίτερα πρωτοπόρο δράση του «Youth4Greece». Μέσω αυτής της δράσης, παιδιά και έφηβοι δημιούργησαν ποιοτικό online περιεχόμενο προς ένα καλύτερο Διαδίκτυο! Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε την πλατφόμα και να χαρείτε τις δημιουργίες των παιδιών.

Επιπλέον, το Πάνελ Νέων παρουσίασε τη δράση δημιουργίας ποίησης για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο Διαδίκτυο και διάβασε αντιπροσωπευτικά ποιήματα από νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας. Ειδική ποιητική ανθολογία θα αναρτηθεί με τα ποιήματα αυτά στον ιστοχώρο Saferinternet.gr 

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Διαδικτύου από το κανάλι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Περισσότερες από 490 εκδηλώσεις διοργανώθηκαν υπό το συντονισμό του Saferinternet.gr σε όλη τη χώρα μέσω των «Πρεσβευτών της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου»: σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, κέντρα νεότητας και κοινωνικοί φορείς πολλαπλασίασαν το μήνυμα του εορτασμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η imonline επίσημος Πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.