Ξεναγός την Nintendo για το μουσείο του Λούβρου

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Απίθανα πράγματα συμβαίνουν στο κόσμο της τεχνολογίας. Όντας επισκέπτης στον όμορφη πόλη του φωτός πριν από λίγο καιρό δεν χάσαμε την ευκαιρία να ξαναεπισκευθούμε το μαγικό μουσείο του Λούβρου.

Εκατομμύρια εκθέματα στο κυκλωπιαίων διαστάσεων μουσείο και ειλικρινά τι να πρωτοδείς και τι να πρωτοθαυμάσεις!

Το άρθρο μας θα εστιάσει στην τεχνολογία και τον φανταστικό αυτό τρόπο που σκαρφίστηκε το μουσείο του Λούβρου σε συνεργασία με την εταιρεία Nintendo, ναι καλά διαβάσατε, την Nintendo.

Στην είσοδο μας λοιπόν στο πανέμορφο αυτό μουσείο μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη! Σε κάθε είσοδο υπήρχε το αντίστοιχο stand και η εκάστοτε υπάλληλος μας παρουσίαζε έναν ξεχωριστό ξεναγό.

Πέρα από κάθε φαντασία μου (ήμουν με ξεναγό ανθρώπινης μορφής στην τελευταία μου επίσκεψη), νοικιάσαμε στην άκρως οικονομική τιμή των 5€ για όση ώρα θα μέναμε στο μουσείο (όλη την ημέρα), ένα προσωπικό ξεναγό στη μορφή του Nintendo 3DS! Καλά διαβάσατε... Μια παιχνιδομηχανή, έγινε ξεναγός του μεγαλύτερου μουσείου του κόσμου!Εύρεση εκθεμάτων βάση κωδικού, παρουσίαση αυτών μέσω κειμένου, φωτογραφιών και φυσικά εκφώνησης στα περισσότερα εκθέματα. Δεν εντυπωσιαστήκατε ακόμα; Σε κάθε δωμάτιο, μας παρουσίαζε τα "top" εκθέματα και μας έλεγε τι να μην προσπεράσουμε! Ούτε τώρα; Αναγνώριζε τα δωμάτια που βρισκόμασταν ή μας έδινε οδηγίες για το πως να πάμε πχ. στη Νίκη της Σαμοθράκης ή στην Αφροδίτης της Μήλου! Ακόμα; Μας έδειχνε σε τρισδιάστατη μορφή στην πάνω οθόνη το έκθεμα με δυνατότητα περιστροφής...

Η τεχνολογία δεν έχει ταβάνι και το μουσείο του Λούβρου είναι άξιο συγχαρητηρίων, διότι όχι μόνο απλά δίνει στους επισκέπτες του μια φανταστική ξενάγηση σε μια συσκευή που είχαμε στην άκρη του χεριού μας, αλλά απέδειξε περίτρανα ότι μια διαχρονική φορητή κονσόλα παιχνιδιών (δεν αναφερόμαστε στο PSP, ούτε σε άλλες φορητές κονσόλες που κυκλοφορούν στο εμπόριο), δεν έχει κατασκευαστεί τελικά μόνο για παιχνίδια!

Ο πολιτισμός έχει πολλά να πάρει από την τεχνολογία και η τεχνολογία πολλά από τον πολιτισμό!