Ξενάγηση από robot στο μουσείο Tate του Λονδίνου

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Μερικοί άνθρωποι λατρεύουν τα μουσεία, ενώ κάποιοι άλλοι θα προτιμούσαν να περνούν το χρόνο τους αλλού. Πλέον υπάρχει ένας καινούργιος τρόπος για τις επισκέψεις σας σε μουσεία.

Tο μουσείο Tate στο Λονδίνο ανακοίνωσε το νικητή του βραβείου  IK Prize, το οποίο είναι περίπου $ 115,000 ανταμοιβή και θα παραδοθεί σε μια ομάδα σχεδιασμού που θα κάνει την καλύτερη μέθοδο για περιήγηση σε ένα σύγχρονο μουσείο την ημέρα με τη χρήση της τεχνολογίας. Ο λόγος γίνετε για το After Dark είναι μια ομάδα από τρία robots και ονομάζονται  “The Workers”.

Το σκεπτικό έχει ως εξής, μετά τις ώρες λειτουργίας του μουσείου στο ευρύ κοινό αναλαμβάνουν δράση τα ειδικά ρομπότ του After Dark, όπου ο χρήστης με την άνεση του καναπέ του μπορεί (με μια σχετικά γρήγορη σύνδεση στο Internet) να μισθώσει ουσιαστικά το ρομπότ και να ξεναγηθεί στους χώρους του μουσείου σαν να ήταν εκεί.

Άλλη αίσθηση, βέβαια, το να βλέπεις από κοντά αλλά κάποια πράγματα στην μοντέρνα ψηφιακή εποχή που διανύουμε, κάθε πρόταση που ανοίγει ευκαιρίες στον καθένα από εμάς να εξερευνήσει κάτι που δεν θα μπορούσε υπό άλλες συνθήκες είναι καλοδεχούμενη.