Αγορά netbook, γιατί;

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Τα netbook είναι η νέα μόδα που έχει κατακλύσει την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών και όχι μόνο. Όλοι λίγο πολύ έχει τύχει να συναντήσουμε ένα τέτοιο μίνι-laptop και να πούμε: να είχα και εγώ ένα...

Θέλουμε τελικά να είχαμε και εμείς ένα ή όχι;

Σε τι μας βολεύει το netbook και σε τι όχι; Διαβάστε παρακάτω μιας και αυτή την εβδομάδα θα αναλύσουμε τους μικρούς μας φίλους.

Τα netbook είναι laptops σε μικρότερη έκδοση, με ότι αυτό συνεπάγεται.

-    Μικρότερο βάρος, μικρότερος όγκος...
-    Χαμηλότερες αποδόσεις, λιγότερες λειτουργίες...

Τα netbook δεν έχουν την ποικιλία μοντέλων όπως στα laptops, όμως έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά. Αυτό που μας προσφέρει το netbook είναι λίγο πολύ ότι και το laptop, αλλά σε μικρότερη έκδοση και αυτό αφορά όλες τις κατηγορίες. Μικρότερα πληκτρολόγια, μικρότερες οθόνες, άρα και μικρότερες αναλύσεις οθονών, απουσία CD – DVD – Blu-ray player με τα θετικά της μεγαλύτερης ακόμα, φορητότητας και λίγο πολύ βολεύουν τους εκτός γραφείου, χρήστες.

Ανάγνωση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χρήση σουίτας office και σερφάρισμα στο διαδίκτυο είναι τα highlights του.

Αν ταξιδεύετε πολύ, αν πηγαίνετε συχνά εκτός έδρας ή αν οι απαιτήσεις σε υπολογιστική ισχύ δεν είναι το πρώτο σας μέλημα, τότε το netbook θα περιέχεται σύντομα σε κάποια τσάντα σας μεταφοράς.

Αν από την άλλη επιζητάτε γραφικά υψηλής απόδοσης, ήχο υψηλής ποιότητας και μεγάλη οθόνη, καλύτερα να αφήσετε την έκδοση αυτή εκτός των εξόδων σας.