Το SkyDrive και στα Windows 8.1

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Η Microsoft φαίνεται να καθιερώνει το cloud ως μια από τις βασικές υπηρεσίες στην εξέλιξη του λειτουργικού της, αφού και στην νέα έκδοση των Windows 8.1 θα συμπεριλαμβάνεται η εφαρμογή SkyDrive.

Ήδη η χρήση του SkyDrive στην έκδοση Windows 8 παρέχει σημαντικές δυνατότητες στους χρήστες, με την αποθήκευση ρυθμίσεων και δεδομένων στην περιοχή του cloud, προσφέροντας πρόσβαση σε αυτά από οπουδήποτε. Τώρα, εν όψη της κυκλοφορίας της έκδοσης Windows 8.1, το SkyDrive αναβαθμίστηκε προσφέροντας περισσότερες δυνατότητες και βελτιωμένες υπηρεσίες αλληλεπίδρασης με το λειτουργικό. Η αποθήκευση αρχείων και φωτογραφιών απευθείας από την camera στο SkyDrive του υπολογιστή και η δυνατότητα περισσότερων επιλογών αποθήκευσης και συγχρονισμού ρυθμίσεων θα είναι κάποια από τα νέα χαρακτηριστικά του SkyDrive της εφαρμογής.

Επιλέγοντας την χρήση του SkyDrive κατά την εγκατάσταση των Windows 8.1, αυτόματα συγχρονίζονται οι ρυθμίσεις για την αποθήκευση των αρχείων, ενώ δημιουργείται ένας ξεχωριστός φάκελος στα έγγραφα του υπολογιστή που δηλώνει ότι βρίσκετε στην περιοχή του cloud. Έτσι όλα τα αρχεία θα αποθηκεύονται μέσα σε αυτόν αυτόματα, χωρίς την δέσμευση χώρου στο σκληρό δίσκο. Ακόμα υπάρχει η δυνατότητα διαχείρισης των αρχείων σε offline mode, δηλαδή στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιείται η υπηρεσία του cloud.