Το νέο Google Maps

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Μέχρι τώρα το Google Maps, διέθετε απλά χάρτες. Είτε κάποιος έψαχνε ένα γνωστό μουσείο, είτε μια καφετέρια σε μια οποιαδήποτε πόλη, αυτά θα απεικονιζόταν στον ίδιο χάρτη. Το νέο Google Maps θα δημιουργεί εκατομμύρια προσαρμοσμένους χάρτες μόνο για μας!

Το νέο Google Maps, θα προσφέρει μια εμπειρία χαρτογράφησης που θα βοηθά το χρήστη να βρει μέρη που ποτέ δεν είχε σκεφτεί να αναζητήσει! Είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που έχει γίνει στο Google Maps από τη στιγμή που ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια.

Κάθε κλικ σε ένα νέο χάρτη θα τονίζει τα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία! Όταν ο χρήστης ορίσει τα αγαπημένα του μέρη ή γράψει σχόλια για να μοιραστεί με φίλους, το Google Maps θα κατασκευάζει ακόμα πιο χρήσιμους χάρτες με προτάσεις για μέρη που μπορεί να απολαύσει.

Τα αποτελέσματα αναζήτησης στο χάρτη θα διατίθενται με σύντομες περιγραφές, πχ. για την τοποθεσία ή την κατηγορία μιας επιχείρησης και άλλες χρήσιμες πληροφορίες -όπως για παράδειγμα τα εστιατόρια που συνιστώνται από φίλους στο Google+, τις εργάσιμες ώρες, τις βαθμολογίες και τα σχόλια, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να διαλέξει γρήγορα που θα φαεί, κλπ.

Στο νέο Google Maps θα υπάρχουν εικόνες μέσα από τις οποίες θα μπορεί κανείς να εξερευνήσει τον κόσμο! Θα μπορεί να πετάξει μέσα από πόλεις, να περπατήσει διαδρομές σε φαράγγι, να ανεβεί βουνά, ακόμα και να κολυμπήσει στους ωκεανούς!

Στο βίντεο ακολουθεί μια γρήγορη περιήγηση:

Δείτε εδώ ολόκληρο το δελτίο Τύπου της εταιρείας.