Το Google Street View στο βουνό Fuji

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Στα πλαίσια της ένταξης του βουνού Fuji στον κατάλογο της UNESCO, η Google Street View πραγματοποίησε ένα ταξίδι μέχρι την κορυφή του ηφαιστείου και έκανε λήψη φωτογραφιών με σκοπό την καταγραφή της διαδρομής του ψηλότερου βουνού της Ιαπωνίας.

Από τον Ιούνιο το ηφαίστειο Fuji της Ιαπωνίας συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Μάλιστα η UNESCO σκοπεύει να στείλει στο βουνό έναν αριθμό από ορειβάτες στα πλαίσια της επίσημης καλοκαιρινής σεζόν ορειβασίας.

Η Google Street View με σκοπό να βοηθήσει στην προετοιμασία αυτού του εγχειρήματος πραγματοποίησε ένα οδοιπορικό μέχρι την κορυφή του Fuji, τραβώντας πανοραμικές φωτογραφίες της περιοχής. Η εξαντλητική διαδρομή της ανάβασης, μέσα από πυρογενή πετρώματα, δεν φαίνεται να πτόησε τους αναβάτες(Street View Trekker) της εταιρίας, αφού κατέγραψαν εκπληκτικές εικόνες μέσα από το γνωστό, για τους τουρίστες, μονοπάτι Yoshida που φτάνει μέχρι τα 3.776 μέτρα υψόμετρο.

Κατά τους αιώνες, το ηφαίστειο Fuji αποτέλεσα σημείο αναφοράς για την Ιαπωνία αφού μέσα από αρχαία κείμενα και απεικονίσεις καταγράφεται στην ιστορία τους σαν ιερό βουνό. Εκτός λοιπόν από την φυσική ομορφιά που το διακρίνει έχει ιδιαίτερη πολιτιστική σημασία για τους Ιάπωνες.