Το Google κλείνει 15 χρόνια ζωής

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Με ένα εορταστικό doodle εμφανίστηκε σήμερα η μηχανή αναζήτησης του Google, που κλίνει 15 χρόνια από την ίδρυση της εταιρίας. Το σημερινό doodle είναι ένα mini game όπου απεικονίζει τους χαρακτήρες του Google να γιορτάζουν παίζοντας πινιάτα.

Η Google επίσημα ιδρύθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 1998 και έκτοτε η εταιρία γιορτάζει τα γενέθλια της αυτήν την ημερομηνία κάθε χρόνο. Η νέα έδρα της βρίσκεται στην Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Mountain View. Το τεράστιο κτήριο που στεγάζεται είναι κατάλληλα διαμορφωμένο για να εξυπηρετεί απόλυτα τις ανάγκες της εταιρείας και του προσωπικού που εργάζεται εκεί.

Η ιδέα του Google ξεκίνησε σαν μια κολεγιακή εργασία από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996. Τότε, οι προαναφερθέντες εργάστηκαν σε ένα project για την δημιουργία μιας μηχανής αναζήτησης που θα εξυπηρετούσε αρχικά τις ανάγκες του κολεγίου. Σύντομα το Google εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών στον κόσμο. Έρευνες αγοράς έδειξαν ότι τον Απρίλιο του 2007, η Google Inc. ανέλαβε την πρωτοκαθεδρία ως η διασημότερη εταιρία παγκοσμίως.

Σήμερα, οι φράσεις "κάνω google", "γκουγκλάρω" ή " google it" χρησιμοποιούνται καθημερινά από εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο και πλέον έχουν γίνει συνώνυμες με την φράση ψάχνω για πληροφορίες στο διαδίκτυο.