Το doodle είναι αφιερώμένο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Η Google θέλησε με το σημερινό της doodle να τιμήσει τους 22ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες που θα διεξαχθούν στο Σότσι της Ρωσίας.

Το γραφικό της Google που απεικονίζεται στην αρχική εικόνα περιλαμβάνει έξι χειμερινά Ολυμπιακά αγωνίσματα, καθώς και ένα κομμάτι από τον καταστατικό χάρτη του Ολυμπιακού Κινήματος, υπενθυμίζοντας με αυτό το τρόπο τα ολυμπιακά ιδεώδη, την αθλητική άμιλλα και το δικαίωμα της άθλησης στη ζωή μας.

Το κομμάτι του καταστατικού χάρτη που συνοδεύει το doodle της Google αναφέρει: << Ο αθλητισμός είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Κάθε άτομο πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αθλείται, χωρίς να υφίσταται διακρίσεις και με βάση το Ολυμπιακό πνεύμα, που απαιτεί αμοιβαία κατανόηση στο φρόνημα της φιλίας, της αλληλεγγύης και της ευγενούς άμιλλας.>>

Ο Ολυμπιακός χάρτης είναι ο καταστατικός χάρτης του Ολυμπιακού Κινήματος. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ορίζει με ένα κείμενο που ως προς τη δομή μοιάζει συνταγματικό τους βασικούς κανόνες που καθίστανται δεσμευτικοί τόσο για την ίδια όσο και για το σύνολο του Ολυμπιακού Κινήματος.

Οι 22οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν σήμερα 7 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 23 Φεβρουαρίου.