Το Chromecast είναι ανοιχτό για όλους

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Το Google Chromecast όπως έχουμε αναφέρει και σε παλιότερο blog ειναι μια συσκευή η οποία συνδέεται στην TV μέσω θύρας HDMI και χρειάζεται ένα οικιακό δίκτυο Wi-Fi για να λειτουργήσει.

Στην περίπτωση των smartphone και tablet με Android ή iOS, η αναπαραγωγή του περιεχομένου μπορεί να γίνει απευθείας μέσα από τις application που υποστηρίζουν την εν λόγω τεχνολογία – κάτι που, όπως ανακοίνωσε η Google, ισχύει ήδη για τις εφαρμογές του YouTube, του Netflix και του Pandora.

Πλέον η Google δίνει την ευκαιρία στους προγραμματιστές να φτιάξουν δικές τους εφαρμογές για αυτή τη συσκευή. Η κίνηση αυτή θα προκαλέσει μια ολόκληρη σειρά από νέες εφαρμογές! Μέχρι τώρα,υπάρχουν για να παρακολουθήσετε το Netflix, Hulu Plus, YouTube, Pandora και κάποιες ακόμα εφαρμογές. Μετά απ αυτή τη κίνηση σίγουρα θα δημιουργηθούν εφαρμογές όπως το Spotify, το Facebook, το Twitter ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που θα μπορεί να υποστηρίξει το Chromecast.

Οι προγραμματιστές μπορούν να κατεβάσουν  το Cast Software Development Kit, επίσης το SDK είναι απλό, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μικρο χρηματικό ποσό, για να δοθεί η πρόσβαση στο Google Cast SDK Developer Console ώστε να μπορούν να εγγραφούν τις εφαρμογές τους και να γίνετε η δοκιμή. Λίγες ακόμα λεπτομέρειες είναι ότι οι media εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο το προεπιλεγμένο Chromecast media player για την αναπαραγωγή περιεχομένου πολυμέσων HTML5, ή να προσαρμόσετε τον player αν αυτό γίνετε. Για άλλες εφαρμογές, οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους προσαρμοσμένες εφαρμογές που υποστηρίζουν τα τυποποιημένα πρωτόκολλα ροής, όπως MPEG-DASH, HLS και Microsoft.

Αν τελικά πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με κάτι τέτοιο μπορείτε να πάρετε ένα δείγμα από εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο GitHub.