Θύμα απάτης το Dropbox

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Η ιστοσελίδα του Dropbox πριν δυο μέρες υπέστη ένα κακόγουστο αστείο! Η εταιρία θέλησε να κάνει εσωτερική συντήρηση με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να προκληθεί τυχαία διακοπή ρεύματος, έτσι δόθηκε σε κάποιους η ευκαιρία και με την απόλυτα χρονικά τυχαία διακοπή της ιστοσελίδας να διαρρεύσουν ότι το Dropbox χτυπήθηκε από hackers άλλη μια φόρα!

Όπως επισημαίνει ερευνητής ασφαλείας Wesley McGrew, τα e-mail που υποτίθεται ότι έχουν κλαπεί από το Dropbox έχουν βρεθεί αλλού στο διαδίκτυο. Οι Anonymous από το λογαριασμό τους στο Twitter αρνούνται επίσημα τη συμμετοχή τους. Επιπλέον, οι Anonymous φαίνεται να έχουν θυμώσει, επειδή ειπώθηκε ότι η επίθεση ήταν στο όνομά τους, αλλά και για τον ακτιβιστή στο διαδίκτυο, Aaron  Swartz.

Η επίσημη απάντηση του Dropbox:
“Dropbox site is back up.
Σε ό, τι αφορά τους ισχυρισμούς για την «διαρροή Πληροφοριών των χρηστών" - αυτό είναι μια φάρσα. Δεν είναι δεδομένα του Dropbox. Η λίστα δημοσιεύεται στις 12.09.13 σε αυτή την τοποθεσία:  http://pastebin.com/64PAAV1c .
Η σημερινή διακοπή ρεύματος προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της εσωτερικής συντήρησης, και δεν προκλήθηκε από εξωτερικούς παράγοντες. Ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία. "

Η ιστοσελίδα πλέον λειτουργεί κανονικά.