Περισσότερες από 100.000 εφαρμογές στο Windows Store

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

8 μήνες μετά την παρουσίαση του, το Windows Store, κατάφερε να ξεπεράσει τις 100.000 εφαρμογές! Στην αρχή της κυκλοφορίας του Windows Store υπήρχαν διαθέσιμες μονάχα 9.000 εφαρμογές, ενώ τώρα ο αριθμός των 100.000 εφαρμογών φαντάζει εντυπωσιακός!

Αν και οι προβλέψεις της Microsoft για το νούμερο αυτό ήταν ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο, η ραγδαία ανάπτυξη των Windows Store ξεπερνάει συγκριτικά την αντίστοιχη ανάπτυξη των Google Play και Apple Store.

Ο ανταγωνισμός αναμένεται να πάρει τεράστιες διαστάσεις αφού στο προσκήνιο υπάρχουν δυο ακόμα «γίγαντες» του είδους, η Apple και η Google που μάλιστα, πρωτοπόρησαν σε αυτήν την τεχνολογία.

Ήδη οι αρκετές δημοφιλείς εφαρμογές των Windows Store λειτουργούν στην έκδοση των Windows 8, ωστόσο παρόλο των μεγάλο αριθμό των εφαρμογών που διαθέτει, υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος ώστε οι developers της Microsoft να μπορέσουν να καλύψουν την διαφορά σε σχέση με την ποιότητα και τον αριθμό των διάσημων εφαρμογών που προσφέρονται από τους αντιπάλους τους.