Νέο μοντέλο Apple Mac Pro

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Η Apple έρχεται για άλλη μια φορά να ταράξει τα νερά στην εξέλιξη των υπολογιστικών συστημάτων, παρουσιάζοντας το νέο, ανατρεπτικό μοντέλο, Mac Pro, που όπως υποστηρίζει, θα αποτελέσει το μέλλον των desktop PC.

Το νέο μοντέλο Mac Pro, έχει κυλινδρικό design, με τα διάφορα στοιχεία στο εσωτερικό του να έχουν προσαρμοστεί και τοποθετηθεί κατάλληλα, σε τριγωνικό σχηματισμό, ώστε να εμφανίζονται τμηματικά με την περιστροφή της βάσης. Επίσης, δημιουργείτε ένας αεραγωγός-ψήκτρα στο κέντρο της μονάδας, που με την βοήθεια ενός ανεμιστήρα στην κορυφή του πύργου, αυξάνεται σημαντικά η απόδοση λειτουργιάς, αφού όλα τα στοιχειά του PC ψύχονται ομοιόμορφα.

Εκτός από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του νέου Mac Pro, ενδιαφέρων, βέβαια, έχουν και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Διαθέτει επεξεργαστή Intel Xeon E5 chipset, με δυνατότητα 12πυρινής υπολογιστικής ισχύς και εύρος ζώνης 40GB / s PCI Express Gen 3. Έχει 4 κανάλια μνήμης DDR3 με ταχύτητα επεξεργασίας δεδομένων στα 1866MHz. Ακόμα, περιλαμβάνει σκληρό δίσκο με ταχύτητα 7200-rpm SATA και κάρτα γραφικών AMD Fire Core Graphics, ενώ διαθέτει 4 υποδοχές USB 3.

Ο νέος Mac Pro της  Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος το Φθινόπωρο και αρχικά θα είναι διαθέσιμος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.