Νέο εξελιγμένο σύστημα ελέγχου για την Apple

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Η Apple για να δώσει στο κοινό της μεγαλύτερη προστασία προσωπικών δεδομένων έχει εκδόσει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το "USPO" το οποίο είναι ένα σύστημα ανίχνευσης.

Το συγκεκριμένο σύστημα με την αναγνώριση του προσώπου κάνει αυτοματοποιημένους ελέγχους και ανιχνέυσεις είτε σε ένα κινητό είτε σε μία υπολογιστική συσκευή. Αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να προστατεύει όχι μόνο δεδομένα σε ένα iPhone που είναι κλειδωμένο αλλά και να καθορίσει πόσες πληροφορίες του χρήστη είναι κοινές στην οθόνη κλειδώματος. Έτσι με αυτό το τρόπο όταν κάποιος λαμβάνει μια κλήση και το κινητό αναγνωρίζει το χρήστη του κινητού εμφανίζει αναγνώριση κλήσης και τις πληροφορίες του ατόμου που καλεί. Αν όμως κάποιος δεν έχει καταχωρηθει σαν χρήστης της συσκευής τότε δεν θα εμφανίσει όλα αυτά τα δεδομένα.

Σε σχέση τώρα με τους υπολογιστές θα μπορούσε το συγκεκριμένο σύστημα να αναλύσει αρχίκα τη συμπεριφορά του χρήστη με το πέρασμα του χρόνου και αναλόγως να προκαλεί ορισμένες δράσεις όπως προγράμματα προφύλαξης οθόνης ή εναλλαγή μεταξύ των ήχων όταν κάνουμε μια κλήση στο Skype. 

Το συγκεκριμένο σύστημα με την αναγνώριση του προσώπου κάνει αυτοματοποιημένους ελέγχους και ανιχνέυσεις είτε σε ένα κινητό είτε
σε μία υπολογιστική συσκευή. Αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να προστατεύει όχι μόνο δεδομένα σε ένα iPhone που είναι κλειδωμένο αλλά και να καθορίσει πόσες πληροφορίες του χρήστη είναι κοινές στην οθόνη κλειδώματος. Έτσι με αυτό το τρόπο όταν κάποιος λαμβάνει μια κλήση και το κινητό αναγνωρίζει το χρήστη του κινητού εμφανίζει αναγνώριση κλήσης και τις πληροφορίες του ατόμου που καλεί. Αν όμως κάποιος δεν έχει καταχωρηθει σαν χρήστης της συσκευής τότε δεν θα εμφανίσει όλα αυτά τα δεδομένα.
Σε σχέση τώρα με τους υπολογιστές θα μπορούσε το συγκεκριμένο σύστημα να αναλύσει αρχίκα τη συμπεριφορά του χρήστη με το πέρασμα του χρόνου
και αναλόγως να προκαλεί ορισμένες δράσεις όπως προγράμματα προφύλαξης οθόνης ή εναλλαγή μεταξύ των ήχων όταν κάνουμε μια κλήση στο Skype.
H Apple μας έχει δείξει ότι δίνει ιδιαίτερη σημάσια στη προστασία των δεδομένων των χρηστών της και μ'αυτό το τρόπο τους επιτρέπει πολύ πιο εύκολα να έχουν πρόσβαση σε περισσοτέρες εφαρμογές που είναι ευαίσθητες στα προσωπικά δεδομένα και πιθανόν οι χρήστες να φοβούνται.Το συγκεκριμένο σύστημα με την αναγνώριση του προσώπου κάνει αυτοματοποιημένους ελέγχους και ανιχνέυσεις είτε σε ένα κινητό είτε σε μία υπολογιστική συσκευή. Αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να προστατεύει όχι μόνο δεδομένα σε ένα iPhone που είναι κλειδωμένο αλλά και να καθορίσει πόσες πληροφορίες του χρήστη είναι κοινές στην οθόνη κλειδώματος. Έτσι με αυτό το τρόπο όταν κάποιος λαμβάνει μια κλήση και το κινητό αναγνωρίζει το χρήστη του κινητού εμφανίζει αναγνώριση κλήσης και τις πληροφορίες του ατόμου που καλεί. Αν όμως κάποιος δεν έχει καταχωρηθει σαν χρήστης της συσκευής τότε δεν θα εμφανίσει όλα αυτά τα δεδομένα.Σε σχέση τώρα με τους υπολογιστές θα μπορούσε το συγκεκριμένο σύστημα να αναλύσει αρχίκα τη συμπεριφορά του χρήστη με το πέρασμα του χρόνου και αναλόγως να προκαλεί ορισμένες δράσεις όπως προγράμματα προφύλαξης οθόνης ή εναλλαγή μεταξύ των ήχων όταν κάνουμε μια κλήση στο Skype.

H Apple μας έχει δείξει ότι δίνει ιδιαίτερη σημάσια στη προστασία των δεδομένων των χρηστών της και μ'αυτό το τρόπο τους επιτρέπει πολύ πιο εύκολα να έχουν πρόσβαση σε περισσοτέρες εφαρμογές που είναι ευαίσθητες στα προσωπικά δεδομένα και πιθανόν οι χρήστες να φοβούνται.