Νέο doodle για την 215η επέτειο γέννησης της Mary Anning

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Με ένα νέο doodle, το Google σήμερα τιμά την Βρετανίδα παλαιοντολόγο Mary Anning που έγινε γνωστή παγκοσμίως από τα σπάνια παλαιολιθικά ευρήματα δεινοσαύρων που ανακάλυψε στις αρχές του 19ου αιώνα.

Η Marry Anning γεννήθηκε στις 21 Μαΐου του 1799 στην Μεγάλη Βρετανία και από πολύ νέα, ασχολήθηκε με το εμπόριο και την παλαιοντολογία. Το 1811 και σε ηλικία μόλις 12 ετών ανακάλυψε τον πρώτο σκελετό ιχθυόσαυρου που βρέθηκε πότε παγκοσμίως.

Στην πορεία τις καριέρας της έφερε στο φως και πολλά άλλα σημαντικά παλαιολιθικά απολιθώματα, όπως το απολίθωμα ενός πτεροδάκτυλου και ένα αριθμό από τμήματα σκελετών διάφορων άλλων δεινοσαύρων. Τα απολιθώματα αυτά φιλοξενήθηκαν σε διάφορα μουσεία, ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι να γνωρίσουν από κοντά το μακρινό παρελθόν του πλανήτη μας.

Η Marry Anning θεωρήθηκε κορυφή στον τομέα τις παλαιοντολογίας και έδωσε ώθηση σε πολλούς μεταγενέστερους επιστήμονες να ασχοληθούν με το αντικείμενο, συμβάλλοντας έτσι στις σπουδαίες ανακαλύψεις δεινοσαύρων που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.