Νέες δυνατότητες στην μηχανή αναζήτησης του Chrome

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Η Google σήμερα κυκλοφόρησε μια νέα επέκταση για τον Chrome η οποία πραγματοποιεί αυτόματη αναζήτηση φωνής η οποία ενεργοποιείται κάθε φορά που προφέρεται η φράση“Okay, Google.

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό ανακοινώθηκε στο Google Plus και από σήμερα είναι διαθέσιμη στους χρήστες σε ΗΠΑ και Αγγλία. Η Google είχε καταφέρει να καταστήσει δυνατή την αναζήτηση στο διαδίκτυο από την επιφάνεια εργασίας με την ομιλία, όμως  έπρεπε πρώτα ο χρήστης να κάνει  κλίκ και να μεταβεί στην σελίδα, όπου εκεί θα καλούσε το site που ήθελε να επισκεφτεί. Τώρα, εφόσον έχει εγκαταστήσει την επέκταση του Chrome, κάθε φορά που θα μεταβαίνει στο Google.com, θα είναι σε θέση όταν προφέρει τη φράση “Okay, Google.” αμέσως να έχει αποτελέσματα στην αναζήτηση του.

Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι περιορισμοί σε αυτή την καινούργια ιδιότητα του Chrome,όπως ότι, για να λειτουργήσει η αναζήτηση, θα πρέπει να είναι ενεργή η καρτέλα Google search. Επίσης ,εάν ο χρήστης θελήσει να χρησιμοποιήσει ξανά την φωνητική αναζήτηση δεν θα πρέπει να κάνει κλίκ σε άλλο ανοικτό παράθυρο.
Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι αρκετά εύχρηστη σε περιπτώσεις όπου δεν είναι εφικτή η άμεση αναζήτηση. Για παράδειγμα ενώ ο χρήστης βρίσκεται στην κουζίνα του ,ή στο σαλόνι και θέλει να ακούσει μουσική η να δεί ένα βίντεο με την φωνητική αναζήτηση αυτό μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ,χωρίς να χρειαστεί να μεταβεί στον υπολογιστή αρκεί να έχει ανοιχτή την καρτέλα του Google Search.