Νέες δυνατότητες στα comments του You tube

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Πλέον, τα σχόλια που αναρτώνται στο YouTube αποκτούν καινούργιο νόημα και ο τρόπος οργάνωσης τους γίνεται πιο προσωπικός. Νέα χαρακτηριστικά προσφέρουν δυνατότητες συνομιλίας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων χρηστών.

Εκτός της κλασικής ανάρτησης σχολίων που μπορούσε να κάνει μέχρι τώρα ένας χρήστης, πλέον μπορεί να έρθει σε επαφή με άλλα άτομα, να παρακολουθήσει συνομιλίες και να συμμετέχει σε αυτές αν το επιθυμεί. Οι νέες επιλογές βρίσκονται στην ενότητα σχολίων των βίντεο, απ’ την καρτέλα Συζήτηση των καναλιών, εφόσον βεβαία, ο κάτοχος του καναλιού έχει ενεργοποιήσει την αντίστοιχη επιλογή. Πιο συγκεκριμένα, κάθε  χρήστης, μπορεί να συνάψει συνομιλία με άλλο χρήστη, δημόσια ή ιδιωτικά, με την επιλογή πρόσβασης στα σχόλια μόνο από τους επιθυμητούς χρηστές.

Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό είναι η τροποποίηση των σχολίων με τα νέα εργαλεία κειμένου του You tube. Τα εργαλεία κειμένου μπορούν να προσφέρουν διάφορες δυνατότητες όπως, μπλοκάρισμα συγκεκριμένων λέξεων και μορφοποίηση των σχολίων πριν την ανάρτηση.

Προς το παρών, οι εφαρμογές YouTube για Android και iOS δεν υποστηρίζουν ακόμη όλες τις λειτουργίες του νέου συστήματος σχολίων, αλλά σύντομα θα είναι διαθέσιμες στα λειτουργικά συστήματα όλων των συσκευών.