Νέα χαρακτηριστικά στο SkyDrive Pro

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

H Microsoft ανακοίνωσε νέες βελτιώσεις στο SkyDrive Pro μέσω του Office 365, με μεγαλύτερη χωρητικότητα αποθήκευσης δεδομένων και νέα χαρακτηριστικά που διευκολύνουν την ανταλλαγή και αναζήτηση αρχείων στο cloud.

Πλέον, η εφαρμογή SkyDrive Pro αυξάνει την default χωρητικότητα του cloud από τα 7 GB στα 25 GB, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης για ακόμα μεγαλύτερο  αποθηκευτικό χώρο που φτάνει έως και τα 100 GB, ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας χρηστών που το χρησιμοποιούν.

Επίσης, στο βελτιωμένο SkyDrive Pro έχει προστεθεί μια νέα περιοχή, που ονομάζεται Shared with Me και η οποία διευκολύνει την αναζήτηση αρχείων που βρίσκονται στο cloud. Στην περιοχή Shared with Me εμφανίζονται τα έγγραφα και τα αρχεία που έχουν γίνει Shared από κάποιον άλλο χρήστη της ίδιας περιοχής ή ακόμα και από περιοχή διαφορετικού SkyDrive, αποκτώντας τα ίδια δικαιώματα διαχείρισης και τροποποίησης με αυτόν. Έτσι, κάθε χρήστης θα μπορεί να βρει εύκολα τα αρχεία που τον αφορούν, χωρίς να τα χρειάζεται να τα αναζητήσει μέσα από το πλήθος των εγγράφων που εμφανίζονται στο cloud.

Τέλος, στα πλαίσια των βελτιώσεων την υπηρεσίας, αυξήθηκε και το όριο του επιτρεπόμενου μεγέθους των upload αρχείων στα 2 GB, όπως επίσης ,αυξήθηκε και ο χρόνος παραμονής των αρχείων στον κάδο ανακύκλωσης από 30 σε 90 ημέρες.