Νέα χαρακτηριστικά στις υπηρεσίες του Google plus

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Στο συνέδριο που παρουσίασε η Google+ πριν από δύο ημέρες, παρουσιάστηκαν οι βελτιώσεις και τα νέα χαρακτηριστικά που προστέθηκαν στις υπηρεσίες Hangouts και Photos, που πλέον υποστηρίζουν αρκετές νέες δυνατότητες.

Οι επιπλέον δυνατότητες που προστίθενται στην υπηρεσία Hangouts, είναι η υποστήριξη SMS μηνυμάτων και Animated GIF εικόνων, η δυνατότητα location sharing με την αποστολή χαρτών για την ακριβή τοποθεσία που βρίσκεται κάποιος, η δυνατότητα προγραμματισμού Hangout συνομιλιών σε κάποιο event με πλήρη έλεγχο των διοργανωτών από το control room, και η προβολή βίντεο κλίσεων σε full screen mode. Ακόμα, ένα χαρακτηριστικό που προστίθεται είναι το αυτόματο άνοιγμα του φωτισμού της κάμερας όταν αυτό χρειάζεται, δηλαδή όταν η φωτεινότητα της λήψεις δεν επαρκεί.

Μία ακόμα υπηρεσία που βελτιώνει η Google+ είναι η διαχείριση φωτογραφιών και βίντεο. Μια από τις νέες δυνατότητες, επιτρέπει την δημιουργία backup για όλες τις φωτογραφίες, καθώς γίνετε η λήψη τους. Επιπλέον, δημιουργούνται πάνω από 100 θεματικές ενότητες, όπως για παράδειγμα παραλία, ηλιοβασίλεμα, χιόνι κτλ. για να μπορεί ο κάθε χρήστης να βρίσκει τις φωτογραφίες που αναζητάει ευκολότερα.  Ένα άλλο χαρακτηριστικό, είναι η πολλαπλή λήψη φωτογραφιών με φίλτρα, με σκοπό την δημιουργία διαφόρων διασκεδαστικών εφέ, όπως την ακολουθία τις κίνησης κάποιου ατόμου ή την αφαίρεση ατόμων που κινούνται από μια φωτογραφία.