Νέα εμφάνιση για το Gmail

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Στη web έκδοση δοκιμάζει αλλαγές το Gmail που από το 2011 έχει την ίδια εμφάνιση. Η ολοκαίνουργια εμφάνιση του Gmail δοκιμάζεται προς το παρόν σε μικρή μερίδα χρηστών.Το νέο design του Gmail είναι αρκετά διαφορετικό από το σημερινό. Προσαρμόζεται εύκολα σε διάφορα μεγέθη οθονών, οι καρτέλες κατηγοριών έχουν μεταφερθεί στο αριστερό κάθετο μενού και εκτός από τις 4 κατηγορίες social, promotions, forums και updates θα εμφανιστούν ακόμη 3 νέες κατηγορίες Travel, Purchaces και Finance οι οποίες ήδη εμφανίζονται μέσα στη ροή των emails αλλά δεν υπάρχουν σε καρτέλες. Το αριστερό κάθετο μενού έχει την επιλογή της απόκρυψης του μετατρέποντας την εμφάνιση σε πιο μινιμαλιστική. 
Ακόμη μπορεί να παρατηρήσει κανείς το εικονίδιο του Hangout για chat όπου υπάρχει στη δεξιά πλευρά όπως επίσης υπάρχουν και διάφορα εικονίδια. Στο ίδιο μέρος υπάρχουν οι επιλογές για δημιουργία νέου email, για υπενθύμιση γεγονότων και για αποθήκευση πολλαπλών πρόχειρων email. 
Μία ολοκαίνουργια λειτουργία του Gmail είναι αυτή του καρφιτσώματος των emails κάτι το οποίο γινόταν με τη χρήση αστεριών. Με το καρφίτσωμα των emails και την επιλογή στο πάνω μέρος της οθόνης του Gmail ο χρήστης μπορεί να μετακινεί τα καρφιτσωμένα emails στο πάνω μέρος της οθόνης. Νέο design δοκιμάζεται επίσης και στις κινητές συσκεύες και το μόνο που μένει να δούμε είναι πότε θα κυκλοφορήσει επίσημα.