Νέα εφαρμογή εντοπίζει τα χαμένα smartphones

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα και χρήσιμη εφαρμογή που βοηθά στην ανεύρεση των χαμένων ή κλεμμένων συσκευών smartphone παρουσίασε η Google.

Η νέα αυτή εφαρμογή ονομάζετε Android Device Manager και μέχρι τέλος Αυγούστου θα είναι διαθέσιμη για όλες της συσκευές με Android 2.2 ή με νεότερη έκδοση. Η εφαρμογή έχει την δυνατότητα να εντοπίζει την τοποθεσία που βρίσκεται η χαμένη συσκευή smartphone και στην συνέχεια να ενεργοποιεί κάποιες λειτουργίες που βοηθούν στην ανεύρεσή της.

Μια από της λειτουργίες για τον εντοπισμό της συσκευής είναι η ηχητική ειδοποίηση που πραγματοποιείται με την αναπαραγωγή του προεπιλεγμένου ήχου κλήσης στην μεγαλύτερη δυνατή ένταση, ακόμα και αν η συσκευή βρίσκετε σε σήγαση. Η δεύτερη λειτουργία, είναι ο εντοπισμός της συσκευής, μέσα από έναν χάρτη που παρουσιάζει ζωντανά την ακριβή θέση που βρίσκετε.

Επίσης, για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, στην περίπτωση που η συσκευή κλαπεί, το Android Device Manager δίνει την δυνατότητα της άμεσης διαγραφής όλων των δεδομένων του smartphone με την επιλογή του χρήστη.