“Μπελάδες” Google και Ολλανδικών αρχών

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Η απόφαση της Google να γίνετε ο διαμοιρασμός των δεδομένων των χρηστών της από όλες τις υπηρεσίες έφερε προβλήματα διαρροής δεδομένων. Οι Ολλανδικές αρχές αποκάλυψαν ένα κενό ασφαλείας που χρονολογείται από το Μάρτιο του 2012.

Το DPA (  Data Protection Authority ) της Ολλανδίας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “Η Google δεν ενημερώνει σωστά τους χρήστες για ποια δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, η εταιρεία συλλέγει και συνδυάζει, και για ποιους σκοπούς” σύμφωνα με δήλωση του DPA τα δεδομένα αυτα εκδίδονται μέσω δελτίο Τύπου. Η Google είναι υπεύθυνη, σύμφωνα με το σώμα, αλλά η ίδια η Google αρνείται την εγκυρότητα του ισχυρισμού αυτού, σύμφωνα με μια δήλωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Computerworld.
Η Google λέει επίσης ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με την ολλανδική DPA και θα συνεχίσει να δουλεύει μέχρι  την επίλυση του ζητήματος. Το επόμενο βήμα είναι η συνέλευση που θα ακολουθήσει κατά την οποία η Google θα αντιμετωπίσει την απόφαση της DPA για το πώς θα προχωρήσουν σε διορθωτικά ή πειθαρχικά μέτρα.