Μία ομάδα που ίσως αλλάξει το μέλλον,Solve for X

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Η ομάδα "Solve for X" από το Capitol Hill της Washington, έχει βαλθεί να επιλύσει ένα απ τα μεγάλα προβλήματα της Πληροφορικής. Έτσι λοιπόν πήραν την τολμηρή απόφαση να αναλάβουν ξεκινήσουν αυτό το project ονομάζοντάς το, "moonshots".

Στην εκδήλωση που τελέστηκε για την παρουσίαση αυτής της λαμπρής ιδέας, συγκεντρώθηκαν επιστήμονες των φυσικών επιστημών, την τεχνολογία, τη μηχανική, των μαθηματικών, τεχνολόγοι, επιχειρηματίες, υπότροφοι του  AAAS, μέλη του Κογκρέσου και του προσωπικού τους και πρότειναν ιδέες για το project.Συμμετείχαν επιστήμονες όπως ο Neil Gershenfeld και η Nadya Peek από το MIT του τμήματος "Bits and Atoms", Theresa Condor απ’ το "NanoSatisfi",Ο Chris Lewicki απ’ το "Planetary Resources" και πρότειναν ιδέες ο καθένας απ τη σκοπιά του είδους του.

Μέχρι το τέλος της εκδήλωσης - παρουσίασης του project τα μέλη χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες για BrainStorming και να ανταλλάξουν απόψεις μεταξύ των διάφορων ειδικοτήτων που είχε ο καθένας, να βρουν τυφλά σημεία και προτείνοντας εναλλακτικές εφαρμογές. Οι συνδημιουργοί της ομάδας, Astro Teller και Megan Smith στο τέλος της εκδήλωσης επισήμαναν ότι μια καλή ιδέα μπορεί να προέλθει από οπουδήποτε, άνθρωποι όλων των ηλικιών και τους χώρους, εταιρείες, ακαδημαϊκό, την κυβέρνηση, ενθουσιώδεις νέους. 

Το site της ομαδας: https://www.solveforx.com