Μαθαίνοντας ξένες γλώσσες μέσω smartphone

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Η εκμάθηση μιας ή και παραπάνω ξένης γλώσσας γίνεται τώρα παιχνιδάκι με τις 10 καλύτερες εφαρμογές για Android συσκευές που ήρθαν δωρεάν από το Google play.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να μάθει τη γλώσσα της αρεσκείας του εύκολα και δωρεάν έχοντας παράλληλα το λεξιλόγιο παντού μαζί του στο κινητό. Με τις εφαρμογές αυτές θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει το λεξιλόγιό του, τη γραμματική αλλά και να βελτιώσει την προφορά του μέσα από διάφορα μαθήματα και κουίζ.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι 10 εφαρμογές.

1. 50 languages: Είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 40 γλώσσες με 1600 συνδυασμούς γλωσσών
2.Babbel-learn languages: Επιτρέπει στο χρήστη να μάθει 13 γλώσσες με ποικίλα μαθήματα
3. iLingQ Languages Learning: Επιτρέπει την μελέτης μια ς ξένης γλώσσας χωρίς να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο.
4. Courses123-Languages Learning: Διδάσκει 5 διαφορετικές γλώσσες Γερμανικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά και Ιταλικά με ταινίες, εικονογραφημένα μαθήματα, κάρτες, διαλόγους, λεξιλόγιο και κουίζ.
5. Tourist Language learn and speak: Βοηθάει το χρήστη να μεταφράσει επιτόπου φράσεις ή προτάσεις από μια γλώσσα στην άλλη όταν βρίσκεται σε ξένη χώρα.
6. Dualingo-Learn languages free: Με την εφαρμογή αυτή μπορεί κάποιος να μάθει ισπανικά, αγγλικά, ιταλικά, πορτογαλικά και γαλλικά. Παρέχει μια διασκεδαστική εμπειρία μάθησης με τη μικρή κουκουβάγια να μεγαλώνει σε κάθε σωστή απάντηση και σε κάθε λάθος να χάνει τη ζωή.
7.OpenLanguage: Η εφαρμογή υποστηρίζει εκπαιδευτικό υλικό για αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά, ιταλικά, αραβικά και ρώσικα.
8. Mango languages for libraries: Με αυτήν την εφαρμογή μπορεί κάποιος να γίνει <> μαθαίνοντας πάνω από 30 ξένες γλώσσες. Η εφαρμογή επικεντρώνεται στο λεξιλόγιο, την προφορά, τη γραμματική, και τον πολιτισμό.
9. Phrasebook-Learn languages: Βοηθά να μάθει ο χρήστης 8 διαφορετικές γλώσσες χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο.
10. inqapp-Languages Assistance: Η εφαρμογή δίνει λύση στο πρόβλημα της επικοινωνίας, αφού αντί να έχει αυτοματοποιημένη μετάφραση, απαντούν φυσικοί ομιλητές στη γλώσσα που επιθυμεί ο κάθε χρήστης.