Το λογότυπο των Windows 8 αλλάζει

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Η Microsoft στην developers preview έκδοση των Windows 8 μας παρουσίασε το metro GUI, το νέο περιβάλλον που ουσιαστικά αντικαθιστά το μενού έναρξης, τώρα αλλάζει και το λογότυπο της αντίστοιχα...

Νέο λογότυπο λοιπόν (αν και δεν είναι 100% επιβεβαιωμένο ακόμα) για την Microsoft και το μεγαλύτερο παιδί της. Μετά τα αποτυχημένα Windows Vista, η Microsoft ρέφαρε με τα Windows 7 και τώρα κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα, με τα επερχόμενα Windows 8, μιας και οι αλλαγές είναι πάλι πολλές. Εμείς τα δοκιμάσαμε (την developers preview edition) για αρκετούς μήνες και σε ένα επερχόμενο blog θα γράψουμε αναλυτικά τη γνώμη μας.

Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές του νέου λειτουργικού είναι το metro GUI, που αντικαθιστά το κλασσικό μενού έναρξη που ξέραμε από πάντα. Επαναστατικό; Ναι! Θα γκρινιάξουν άπειροι χρήστες; Σίγουρα! Το μόνο όμως που μπορούμε να ξέρουμε από τώρα είναι ότι η Microsoft πρέπει να αλλάξει λογότυπο και όπως σε κάθε μεγάλη έκδοση των Windows μέχρι σήμερα, τα Windows 8 χρειάζονται ένα νέο σήμα κατατεθέν.

Τέλος η κυματιστή σημαία που σχηματίζεται από τέσσερα έγχρωμα τετράγωνα, κόκκινο, πράσινο, μπλε και κίτρινο. Επιτέλους;

Νέα χαρακτηριστικά στο λογότυπο, Segue UI γραμματοσειρά, λιτό, μονόχρωμο, όμως το βασικότερο από όλα είναι ότι πλέον το σήμα όντως θυμίζει παράθυρο!

Πως σας φαίνεται;