Κυκλοφόρησαν τα Windows 8.1

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Μέτα από αρκετούς μήνες αναμονής και μετά την κυκλοφορία της δοκιμαστικής έκδοσης τον Windows 8.1 beta, η Microsoft ανακοίνωσε χθες την διάθεση της επίσημης έκδοσης των Windows 8.1.

Πλέον, όλοι οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν στην συσκευή τους την τελική έκδοση των Windows 8.1 που βρίσκετε από χθες διαθέσιμη στο Windows Store.  Όσοι έχουν Windows 8 ή Windows 8.1 beta μπορούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους στην νέα έκδοση, εντελώς δωρεάν.

Όπως είχε γίνει γνωστό, μέσα από την κυκλοφορία της έκδοσης beta, η τελική έκδοση των Windows 8.1 περιλαμβάνει διάφορες βελτιώσεις και αλλαγές, τόσο σε τεχνικά χαρακτηριστικά όσο και σε εμφάνιση. Το μενού έναρξης μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη, με δυνατότητες επιλογών σε background, εικονίδια, χρώματα και layout. Ακόμα, τα Windows 8.1 έχουν προσαρμοστεί για να υποστηρίζουν Multi-tasking εργασίες, με ταυτόχρονο διαμοιρασμό της οθόνης σε έως και 4 διαφορετικά παράθυρα εργασιών. Τέλος, έχουν βελτιωθεί τα χαρακτηριστικά διαφόρων εφαρμογών των Windows 8, όπως είναι το SkyDrive και το Bing Smart Search App.

Στα πλαίσια του εορτασμού της κυκλοφορίας των Windows 8.1, η Microsoft διοργανώνει έναν διαγωνισμό, στον οποίο δίνεται η δυνατότητα σε 810 τυχερούς να κερδίσουν διάφορα δώρα από το Windows Store, αρκεί να κάνουν tweet ή share ένα Screenshot με την οθόνη έναρξης των Windows 8.1 με το #MyStart hashtag.