Κρυπτογράφηση με το nCrypted cloud

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Οι εταιρικοί χρήστες συνήθως χρησιμοποιούν κοινές υπηρεσίες file-sharing όπως το Dropbox και Google Drive και ανησυχούν σχεδόν πάντα αν κάποιος hacker έχει επέμβει στο εσωτερικό τους δίκτυο.

Μια νέα υπηρεσία που ονομάζεται nCrypted Cloud προσπαθεί να κατευνάσει αυτό το φόβο, δείχνοντας μια διαδρομή ελέγχου, όπου αναπάσα στιγμή βλέπεις ποιος είχε πρόσβαση σε ποια αρχεία και πότε.

Εν ολίγοις, το nCrypted κρυπτογραφεί τα πάντα στο Dropbox, το Google Drive, SkyDrive και όλους τους λογαριασμούς. Αυτό ίσως να ακούγεται βαρετό για το μέσο χρήστη άλλα φανταστείτε τη σημασία έχει εάν,για παράδειγμα ήσασταν κάποιος που χρησιμοποιώντας το SkyDrive για να αποθηκεύσει τα έγγραφα της επιχείρησης  ή σημαντικές φωτογραφίες και βίντεο.

Το σύστημα λειτουργεί με την πρώτη κρυπτογράφηση των αρχείων on the fly, επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κοινούς δίσκους, γίνετε επίσης να κρυπτογραφήσει και τα αρχεία. Δημιουργεί ένα αρχείο, έτσι ώστε κάποια επιλεγμένα μέλη να μπορούν να δουν ποιος κάνει  κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση σε μια διάρκεια του κύκλου ζωής των αρχείων.

Η εταιρεία PCnCrypted προσφέρει κάποιες εκδόσεις του λογισμικού της για τους μικρότερους χρήστες. Είναι διαθέσιμο δωρεάν στην ιστοσελίδα. Ιδρύθηκε από τον Νικόλαος Στάμος ( επιχειρηματία) και τον master στη κρυπτογράφηση Igor Odnovorov.