Κατασκευή app με Windows Phone App Studio beta

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Τώρα, κάθε χρήστης του Windows Phone έχει την δυνατότητα να κατασκευάσει την δική του εφαρμογή μέσα από την πλατφόρμα Windows Phone App Studio.

Το App Studio είναι ένα εργαλείο που κατασκευάστηκε για να βοηθήσει στην δημιουργία διαφόρων εφαρμογών σε Windows Phone μέσα από μια σειρά απλών βημάτων. Έτσι, κάθε χρήστης μπορεί να αποκτήσει τον ρόλο του developer ανεξάρτητα από την εμπειρία που διαθέτει. Επίσης, η πλατφόρμα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους έμπειρους προγραμματιστές στην επιτάχυνση κατασκευής μιας περισσότερο σύνθετης εφαρμογής.

Ακολουθώντας 4 απλά βήματα, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει σταδιακά τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες της εφαρμογής που θέλει να δημιουργήσει. Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, το App Studio εξάγει το τελικό εκτελέσιμο αρχείο, όπου στην συνέχεια αυτό μπορεί να γίνει upload στο Windows Phone Store ή να σταλεί σε άλλους χρήστες.

Προς το παρών το Windows Phone App Studio διατίθεται σε beta έκδοση με περιορισμένο αριθμό δυνατοτήτων και plug-ins. Σύντομα, όμως, αναμένεται να κυκλοφορήσει η νέα έκδοση με πολλές περισσότερες επιλογές και δυνατότητες.