Έρχεται ο ανανεωμένος Internet Explorer

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Στα πλαίσια της καθολικής ανανέωσης των Windows 8 Consumers Preview, βρίσκεται και ο επερχόμενος Internet Explorer 10 από τη Microsoft, πραγματικά ανανεωμένος.

Η Microsoft μας εκπλήσσει τον τελευταίο καιρό, κυρίως θετικά, όμως έχουμε πιάσει τον εαυτό μας συχνά να λέει: έτσι θα έπρεπε να είναι!

Απλός και ξεκάθαρος λοιπόν ο νέος Internet Explorer και νομίζω πως σιγά σιγά όλοι οι browsers θα ακολουθήσουν τα χνάρια του. Με δεξί κλικ, εμφανίζεται η γραμμή διεύθυνσης με το νέο favicon κάτω αριστερά σε μεγαλύτερη ανάλυση και οι βασικές επιλογές.

Στο πάνω μέρος βρίσκονται τα αγαπημένα, τα οποία πλέον είναι pinned, είτε στα bookmarks, είτε στο ανανεωμένο μενού έναρξης του υπολογιστή μας για ακόμα μεγαλύτερη πρόσβαση.

Το σερφάρισμα στο διαδίκτυο γίνεται ακόμα πιο εύκολο, ειδικά για φορητές συσκευές, όπως tables και laptops.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Microsoft.

Λιγότερο πρόγραμμα περιήγησης, περισσότερο Web
Ολόκληρη η οθόνη σας είναι αφιερωμένη στις τοποθεσίες σας. Όποτε τα χρειάζεστε, εμφανίζονται στοιχεία ελέγχου περιήγησης και καρτέλες μέσω σάρωσης με ένα δάχτυλο. Επιπλέον, με το καρφίτσωμα, μπορείτε να εκκινήσετε αγαπημένες τοποθεσίες από την οθόνη "Έναρξη", ακριβώς δίπλα από τις εφαρμογές σας.

Γρήγορο και ομαλό
Σχεδιασμένος για ταχύτητα, ο Internet Explorer σάς προσφέρει ένα ταχύτερο Web. Ανεξάρτητα αν πραγματοποιείτε φόρτωση, κοινή χρήση ή μετάβαση από τοποθεσίες σε εφαρμογές, όλα εκτελούνται με ταχύτητα ανάλογη με αυτή των εφαρμογών στον υπολογιστή σας.

Πιο αξιόπιστο Web

Περισσότερη ασφάλεια, μεγαλύτερη προστασία προσωπικών δεδομένων, λιγότερη ανησυχία: Βασισμένος σε καινοτομίες όπως το SmartScreen και η Προστασία από παρακολούθηση, ο Internet Explorer έχει σχεδιαστεί ώστε να συνεργάζεται με την πλατφόρμα ασφάλειας των Windows με σκοπό να σας παρέχει μεγαλύτερο έλεγχο όσον αφορά τα προσωπικά σας δεδομένα και να σας προστατεύει από τις πιο πρόσφατες ηλεκτρονικές απειλές.

Πως σας φαίνεται;