Η Yahoo καθησυχάζει τους χρήστες για τα ανενεργά usernames

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Η ανακοίνωση-απόφαση της Yahoo, την περασμένη εβδομάδα, να απελευθερώσει όλους τους λογαριασμούς των χρηστών που έχουν μείνει ανενεργοί για τουλάχιστον 12 μήνες, έτσι ώστε άλλοι χρήστες να μπορούν να τις διεκδικήσουν, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Ειδικοί ασφαλείας, υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και στην κλοπή των στοιχείων των χρηστών από χάκερς.

Από την πλευρά της, η εταιρεία, προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες ότι το σχέδιο «ανακύκλωσης» ανενεργών λογαριασμών και δήλωσε ότι μόλις το 7% αυτών των λογαριασμών συνδέονται με πραγματικούς λογαριασμούς στο Yahoo. «Η πιθανότητα κλοπής των στοιχείων είναι κάτι που το γνωρίζουμε και έχουμε λάβει ποικίλα μέτρα για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου. Έχουμε σκεφτεί τα πάντα διεξοδικά. Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι κάτι τέτοιο είναι απολύτως αδύνατο να συμβεί; Όχι. Όμως έχουμε κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουμε οποιοδήποτε κίνδυνο», δήλωσε ο Ντύλαν Κέισι της Yahoo.

Οι χρήστες έχουν 30 ημέρες διορία ώστε να χρησιμοποιήσουν τους λογαριασμούς τους προτού κριθούν ανενεργοί.