Η Google τιμά τον Μόρις Σέντακ

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Σήμερα η Google τιμά, 85 χρόνια από τη γέννηση του, τον συγγραφέα και εικονογράφο Μόρις Σέντακ. Τον τιμά με ένα ημικυκλικό doodle, εμπνευσμένο από το βιβλίο του: «Where the Wild Things Are».

Σε αυτό το βιβλίο, ο Σέντακ, διηγείται την ιστορία του Μαξ, ενός ατίθασου και ευαίσθητου παιδιού, που το σκάει από το σπίτι του και βρίσκει καταφύγιο στον κόσμο των Μαγικών Πλασμάτων. Εκεί τον χρίζουν βασιλιά τους και εκείνος τους υπόσχεται να φτιάξει έναν τόπο όπου όλοι θα είναι ευτυχισμένοι!

Λίγα λόγια για τον Σέντακ

Ο Σέντακ γεννήθηκε στο Μπρούκλιν το 1928 από οικογένεια Πολωνών Εβραίων. Πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, διαρκώς περιορισμένος από ασθένειες. Η ανάγκη του να εκφραστεί τον οδήγησε να αποτυπώσει τις τις αναμνήσεις του στο χαρτί και έτσι δημιούργησε περισσότερα από 50 εικονογραφημένα βιβλία. Τα έργα του καταξιώθηκαν αμέσως και ο Σέντακ έφτασε να θεωρείται στις ΗΠΑ ο «Πικάσο των παιδικών βιβλίων».

Το 1970 τιμήθηκε με το βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη σουηδική κυβέρνηση, ενώ το 1996 ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον τον τίμησε με το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών των Ηνωμένων Πολιτειών.