Γρηγορότερο browsing μέσω Firefox

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Ο Firefox ανακοίνωσε μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά που προσφέρουν την δυνατότητα στους χρήστες συσκευών Android να έχουν γρηγορότερη πρόσβαση σε σελίδες του διαδικτύου.

Μέσα απο την σελίδα Awesome Screen, που προσφέρεται από τον Firefox, περιλαμβάνονται διάφορα χαρακτηριστικά που βοηθούν στην ευκολότερη πρόσβαση σε ιστοσελίδες. Κάποια από τα χαρακτηριστικά της είναι ότι, προσαρμόζεται στις προτιμήσεις του χρήστη μέσα από τα site που επισκέπτεται, ώστε το άνοιγμα των αγαπημένων του ιστοσελίδων να γίνεται γρηγορότερα, συμπληρώνοντας αυτόματα το επιθυμητό URL του ιστότοπου. Για την εύκολη διαχείριση διαφορετικών site που είναι ταυτόχρονα ανοιχτά στον browser, η Awesome Screen προσφέρει την δυνατότητα μετάβασης από το ένα στο άλλο μέσα από την επιλογή Switch to Tab, χωρίς να χρειάζεται να υπάρχουν πολλά διαφορετικά Tabs ανοιχτά.  Ακόμα, η μπάρα των διευθύνσεων κρύβεται αυτόματα όταν δεν χρησιμοποιείται, ώστε το site να παρουσιάζεται σε full screen mode.

Τέλος, η χρήση του Firefox στα Android προσφέρει και κάποιες επιπλέον δυνατότητες όπως είναι, η δυνατότητα αλλαγής του προεπιλεγμένου search provider μέσα από τον Firefox add-ons manager και η δυνατότητα χρήσης του νέου αναβαθμισμένου RSS feed reader.