Google+, ο νέος φίλος μας

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Νέο social network στην αγορά του διαδικτύου και το όνομα αυτού Google+! Design που τσακίζει κόκαλα και ιδέες, πραγματικά πρωτότυπες και όμορφες. Κλώνος του facebook; Όχι! Κάτι καινούργιο; Ίσως! Υπογράφει το Google όμως, ποιες είναι οι πιθανότητες να μην είναι καλό;

Το όλο νόημα πίσω από το Google+ είναι η κοινή χρήση, πράγμα που θα επηρεάσει και τα αποτελέσματα στο μεγιστάνα της αναζήτησης. Επικοινωνία μεταξύ χρηστών, νόημα στις μέχρι τώρα λίγο αχρείαστες σελίδες προφίλ και πολλές πολλές προσθήκες.

Πάμε να δούμε ένα ένα τα νέα δεδομένα του Google+.

Κύκλοι

Μοιράζεστε διαφορετικά πράγματα με διαφορετικούς ανθρώπους. Η κοινή χρήση του σωστού περιεχομένου με τα σωστά άτομα δεν πρέπει να είναι πολύπλοκη. Οι κύκλοι διευκολύνουν τη οργάνωση, καθώς μπορείτε να τοποθετήσετε τους φίλους σας σε έναν κύκλο, τους γονείς σας σε κάποιον άλλο και το αφεντικό σας σε έναν κύκλο μόνο του- όπως συμβαίνει και στην πραγματική ζωή.

Sparks


Θυμάστε την εποχή που ο παππούς σας έκοβε άρθρα από την εφημερίδα και σας τα έστελνε για να τα διαβάσετε; Ωραίες εποχές. Αυτό περίπου κάνει και το Sparks: αναζητά βίντεο και άρθρα που πιστεύει ότι θα σας αρέσουν και έτσι θα έχετε πάντα κάτι να παρακολουθήσετε, να διαβάσετε και να μοιραστείτε στον ελεύθερο χρόνο σας. Ο παππούς σίγουρα θα το ενέκρινε.

Hangouts

Η τυχαία συνάντηση φίλων κατά τη διάρκεια μιας βόλτας είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούν να σας συμβούν. Με το Hangouts, αυτές οι τυχαίες συναντήσεις μεταφέρονται για πρώτη φορά στον ιστό. Ενημερώστε τους κολλητούς ότι είστε σε παρέα και δείτε ποιός έρχεται για συζήτηση. Είναι ότι καλύτερο, μέχρι να τελειοποιήσουμε την τηλεμεταφορά.

Άμεση μεταφόρτωση


Η λήψη φωτογραφιών έχει πλάκα. Η κοινή χρήση φωτογραφιών έχει περισσότερη πλάκα. Η μεταφορά όμως των φωτογραφιών από το τηλέφωνο στον ιστό δεν έχει καθόλου πλάκα. Για αυτόν τον λόγο δημιούργησαν τη λειτουργία "Άμεση μεταφόρτωση", ώστε οι φωτογραφίες σας να μεταφορτώνονται αυτόματα. Δεν χρειάζεται καν να πείτε "χαμογελάστε".

Πηγαδάκι


Η αποστολή μηνυμάτων κειμένου είναι πολύ καλή, αλλά όταν θέλετε να οργανώσετε μια βόλτα στον κινηματογράφο με έξι άτομα, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Η λειτουργία "Πηγαδάκι" διευκολύνει την κατάσταση μετατρέποντας τις διαφορετικές συζητήσεις σε μια ενιαία ομαδική συζήτηση, ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να μπορούν να συνεννοηθούν χωρίς κόπο.

Το Google+ μπορεί να βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική φάση, πράγμα που το επιβεβαιώνει και η ιστοσελίδα με την ακόλουθη ανακοίνωση, όμως μόλις βγεί σίγουρα θα προκαλέσει πάταγο!

"Το Google+ βρίσκεται σε περιορισμένη φάση δοκιμής.

Αυτή τη στιγμή, κάνουμε δοκιμές με μικρό αριθμό ατόμων. Σύντομα, ωστόσο, το πρόγραμμα Google+ θα είναι έτοιμο για όλους. Αφήστε μας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα φροντίσουμε να είστε από τους πρώτους που θα ενημερωθούν όταν θα είμαστε έτοιμοι να καλέσουμε περισσότερα άτομα."

Μόλις δείτε το +You στην κομψότατη νέα μπάρα του Google τότε θα μπορείτε και εσείς να απολαύσετε την νέα αυτή υπηρεσία.

Δικό μας συμπέρασμα έπειτα από μια ολιγοήμερη χρήση είναι ότι, το Google+ δεν πρόκειται να αντικαταστήσει το Facebook, το Twitter ή ακόμα και το Myspace, απλά παντρεύει υπέροχα όλες τις υπηρεσίες του σε ένα πανέμορφο νέο μέσο που θα μπεί γρήγορα στην καθημερινότητα μας!

http://plus.google.com