Το Google αλλάζει πολιτική

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Το Google τα τελευταία χρόνια, έχει προσθέσει, αγοράσει και γενικότερα έχει μεγαλώσει κατά πολύ τις υπηρεσίες του, τις ιστοσελίδες του κλπ. Τι κάνει όμως με το θέμα πολιτικής;

Το Google αλλάζει πολιτική και σκοπεύει να ενημερώσει τους πάντες, είτε με μηνύματα, emails, ενημερώσεις σε σελίδες εισόδου κλπ, δίνοντας τρομερή έμφαση στο να ενημερώσει όμως το κοινό του, ας δούμε τι αλλάζει πραγματικά.

Από την 1η Μαρτίου 2012, υποχρεωτικά θα ισχύσει η νέα νομοθεσία απορρήτου, όσον αφορά το σύνολο των υπηρεσιών της εταιρείας. Πρακτικά: σκοπός της εταιρείας είναι να παρέχει μια ενοποιημένη υπηρεσία! Ψάχνουμε στο Google για πληροφορίες σχετικά με το iPhone; Όταν θα κάνουμε είσοδο στο Youtube, θα δούμε ως προτεινόμενα, βίντεο με θέμα το iPhone.

Η νομοθεσία λοιπόν αλλάζει για όλα εκτός των: Google Chrome, Google Books και Google Wallet.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Μία πολιτική, μία εμπειρία Google

Καταργούμε περισσότερες από 60 διαφορετικές πολιτικές απορρήτου στη Google και τις αντικαθιστούμε με μία πολιτική που είναι αρκετά πιο σύντομη και ευανάγνωστη. Η νέα πολιτική μας καλύπτει πολλά προϊόντα και λειτουργίες, εκφράζοντας την επιθυμία μας για τη δημιουργία μιας όμορφης, απλής και διαισθητικής εμπειρίας στη Google.

Αυτό το περιεχόμενο έχει σημασία, επομένως, όταν έχετε λίγο χρόνο, διαβάστε την ενημερωμένη Πολιτική Απορρήτου και τους ενημερωμένους Όρους Παροχής Υπηρεσιών. Οι συγκεκριμένες αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ την 1η Μαρτίου 2012.

Εύκολη χρήση με όλα τα προϊόντα

Η νέα πολιτική μας εκφράζει την επιθυμία μας να δημιουργήσουμε μια απλή εμπειρία προϊόντος που κάνει αυτό που θέλετε, όταν το θέλετε. Είτε διαβάζετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας υπενθυμίζει να προγραμματίσετε μια οικογενειακή συγκέντρωση, είτε βρίσκετε ένα αγαπημένο βίντεο που θέλετε να μοιραστείτε, θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι μπορείτε να μεταβείτε εύκολα στο Gmail, Ημερολόγιο, στην Αναζήτηση, στο YouTube ή οπουδήποτε αλλού θέλετε.

Προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας


Αν είστε συνδεδεμένοι στο Google, μπορούμε να κάνουμε αρκετά πράγματα, όπως να προτείνουμε ερωτήματα αναζήτησης - ή να προσαρμόσουμε τα αποτελέσματα των αναζητήσεών σας - με βάση τα ενδιαφέροντα που έχετε εκφράσει στο Google+, στο Gmail και στο YouTube. Κατανοούμε καλύτερα για ποια έκδοση του Pink ή του Jaguar πραγματοποιείτε αναζήτηση και σας παρουσιάζουμε πιο γρήγορα τα συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Εύκολη κοινή χρήση και συνεργασία

Όταν δημοσιεύετε ή δημιουργείτε ένα έγγραφο στο διαδίκτυο, συνήθως θέλετε οι άλλοι χρήστες να μπορούν να το βλέπουν και να συνεισφέρουν. Καθώς γίνεται απομνημόνευση των στοιχείων επικοινωνίας των ατόμων με τα οποία θέλετε να κάνετε κοινή χρήση, μπορείτε να μοιράζεστε εύκολα περιεχόμενο σε οποιοδήποτε προϊόν ή υπηρεσία της Google, με ελάχιστα κλικ και σφάλματα.