Όλα αλλάζουν, μαζί και το YouTube

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Ε ναι λοιπόν, όλα αλλάζουν, θα άφηνε το Google το YouTube έτσι; Εδώ και μερικές εβδομάδες η νέα εμφάνιση του πασίγνωστου video portal είναι γεγονός!

Αλλαγές στον ορίζοντα από το Google, όπου πήρε φόρα και αλλάζει όλα τα θυγατρικά της sites στο στυλ του Google+. Λίγο πολύ όλοι έχετε δει το Google+, το νέο GMail, το Google Analytics κλπ. Καλά κάνει κατά τη γνώμη μου, μιας και πρέπει να υποστηρίζει μέχρι θανάτου τα brands της, όπως επίσης πρέπει να τους δίνει κοινές γραμμές, αλλιώς η επιλογή μετά από μερικά χρόνια είναι απλή... Τερματισμός λειτουργίας, όπως δεν δίστασε να κάνει στα: Google Buzz, Google Videos κλπ.

Νέο design όμως στο YouTube που πλέον χωρίζεται σε τρεις στήλες στην κεντρική του σελίδα, κατηγορίες αριστερά, βίντεο από το YouTube στο κέντρο και προβεβλημένα ή προτεινόμενα στα δεξιά. Μόλις οι χρήστες κάνουν login, έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερα νέα templates για το πως θα εμφανίζεται το κανάλι τους, blogger, creator, networks, everything.

Οι αλγόριθμοι των προτεινόμενων βίντεο έχει βελτιωθεί σημαντικά μιας και τα βίντεο που εμφανίζονται ως προτεινόμενα, (βάση με αυτά που έχετε δει και βάση του καναλιού σας) είναι πλέον πολύ πιο εύστοχα.

Το σημαντικότερο από όλα φυσικά είναι η ανανεωμένη σελίδα των βίντεο, με τρία μεγέθη προβολή και ένα εξαιρετικό στήσιμο στο design της σελίδας, που κάνει την συγκέντρωση πολύ πιο εύκολη. Επίσης έχει εξαφανιστεί χωρίς γυρισμό το white-concept που κυρίευε την ιστοσελίδα... Καιρός δεν ήταν;

Πέρασαν πολλά χρόνια όμως οι αλλαγές νομίζω άξιζαν και μας ανταμείβουν!