Επίθεση χάκερ σε ιστοσελίδα της Apple

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Για 5η συνεχόμενη ημέρα παραμένει ανενεργή η ιστοσελίδα του Developer Center της Apple. Επίδοξοι χάκερς επιχείρησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των προγραμματιστών και απ' ότι φαίνεται τα κατάφεραν!

Την περασμένη Πέμπτη, το site της Apple Developer Center τέθηκε εκτός λειτουργίας, ενώ δεν υπήρξε καμία σχετική ανακοίνωση από την Apple για τους λόγους αυτής της κίνησης. Μόλις χθες η Apple ανακοίνωσε ότι το site της δέχθηκε επίθεση από χάκερς με σκοπό την υποκλοπή των προσωπικών δεδομένων των προγραμματιστών της και ως ετούτου, έκλεισε προσωρινά την ιστοσελίδα της, προκειμένου να ελέγξει και να αποκαταστήσει πιθανές απώλειες στη βάσης δεδομένων της. Ωστόσο η σχετική ανακοίνωση δεν αναφέρει πότε ακριβός θα αποκατασταθεί η λειτουργία της ιστοσελίδας.

Σύμφωνα με την Apple τα περισσότερα προσωπικά δεδομένα της βάσης δεδομένων είναι κρυπτογραφημένα και έτσι οι χάκερς δεν θα μπορέσουν να τα ανακτήσουν. Παράλληλα όμως τονίζει ότι ίσως υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις πρόσβασης σε ονόματα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις ορισμένων προγραμματιστών της.