Δυνατότητες του Internet Explorer 11

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Ενόψει της κυκλοφορίας των Windows 8.1, η Microsoft ξεκίνησε πριν λίγο καιρό την καμπάνια Right from the Start, μια προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για τις νέες υπηρεσίες και εφαρμογές που θα περιλαμβάνονται στο νέο λειτουργικό των Windows.

Σε αυτά τα πλαίσια, η εταιρία δημοσίευσε τα κυριότερα χαρακτηριστικά του βασικού της browser, που δεν είναι άλλως από τον Internet Explorer 11, αναφέροντας κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα.

Κάποια από τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης του browser είναι η δυνατότητα ταυτόχρονης  λειτουργίας μέχρι 100 tabs σε κάθε νέο παράθυρο και η ευκολότερη μετάβαση από το ένα στο άλλο. Στο κάτω μέρος του Start Screen των Windows 8.1, υπάρχουν slides με το live περιεχόμενο διαφόρων pinned sites, για να μπορεί ο χρήστης να ενημερώνεται για κάθε εξέλιξη ανά πάσα στιγμή.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Internet Explorer 11 είναι η δυνατότητα αναγνώρισης των τηλεφωνικών αριθμών που περιέχει μια ιστοσελίδα, ώστε να μπορεί ο χρήστης ,πατώντας πάνω τους, να πραγματοποιεί άμεσα τηλεφωνικές κλίσεις ,μέσω του Skype ή άλλων παρόμοιων προγραμμάτων.

Επίσης, ο ΙΕ 11 έχει πλήρη συμβατότητα με οποιαδήποτε φορητή συσκευή, όπως κινητό ή tablet και κατασκευαστεί για να είναι εύχρηστος στο browsing από σκευές με μικρότερη οθόνη, ενώ υποστηρίζει όλα τα site που περιέχουν τρισδιάστατο περιεχόμενο.