Δημιούργησε το δικό σου μονοπάτι στο Google Street View

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Τα νέα χαρακτηριστικά του Google Maps δίνουν την δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν, εύκολα, τις αγαπημένες τους διαδρομές και στην συνέχεια να τις μοιράζονται με άλλα άτομα μέσα από την ιστοσελίδα του Street View.

Αρχικά, απαιτείται η δημιουργία photo spheres μέσω της λήψης φωτογραφιών από κινητό, με Android ή με κάμερα DSLR και στη συνέχεια ο διαμοιρασμός τους στο Views. Στη συνέχεια, ο χρήστης επιλέγει τις εικόνες που επιθυμεί και τις συνδέει μέσω του νέου εργαλείου. Ο χρήστης καθορίζει τις διαδρομές μέσα από ένα χάρτη στον οποίο οι αντίστοιχες φωτογραφίες 360ο συνδέονται κατάλληλα για να σχηματίσουν ένα εικονικό μονοπάτι. Έτσι, καθώς o επισκέπτης μεταφέρεται εικονικά από ένα σημείο της διαδρομής σε κάποιο άλλο, στην πραγματικότητα, εναλλάσσονται οι φωτογραφίες που έχουν καθοριστεί για το συγκεκριμένο μονοπάτι.

Με αυτόν τον τρόπο μπορεί κάποιος να δημιουργήσει την δικιά του διαδρομή και να την μοιραστεί με τους φίλους του ή να το ανεβάσει στο Google Maps, ώστε να μπορεί ο κάθε ένας να περιηγηθεί.