Ο Δαρβίνος και οι υπολογιστές

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Ποιος θα πίστευε ότι εν έτη 2012 θα μιλούσαμε για την θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου, σχετιζόμενη με τους υπολογιστές; Ας δούμε μια αστεία εκδοχή, όμως τόσο αληθινή που συναντάμε πλέον καθημερινά...

Αναφερόμαστε για την περίοδο που εμείς ήμασταν μικρά παιδιά... Ακούγαμε μουσική, βλέπαμε ταινίες, μιλούσαμε με τους φίλους μας, παίζαμε μουσική, κάναμε αθλητισμό κλπ. Η παρακάτω εικόνα, αρκετά ψυχρά μας παρουσιάζει την "εξέλιξη" στις μέρες μας, έχοντας στην καθημερινότητα μας τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αρκετά χιουμοριστικό, όμως δυστυχώς ή ευτυχώς πολύ, μα πολύ ρεαλιστικό...

Αναφέραμε όμως τον Δαρβίνο, ας μάθουμε λοιπόν μερικά πράγματα για αυτόν...

Ο Κάρολος Ροβέρτος Δαρβίνος γεννήθηκε τις 12 Φεβρουαρίου 1809 και απεβίωσε τις 19 Απριλίου 1882. Ήταν Βρετανός φυσιοδίφης, συλλέκτης και γεωλόγος ο οποίος έμεινε διάσημος στην ιστορία ως ο θεμελιωτής της θεωρίας της εξέλιξης, καθώς και ως εισηγητής του μηχανισμού της φυσικής επιλογής, μέσω του οποίου πρότεινε ότι συντελείται η εξέλιξη.

Η θεωρία της εξέλιξης αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο μέρος της βιολογίας. Δεν είχε κοινοπολιτειακή υπηκοότητα, αλλά είχε αποκτήσει τον τίτλο του Εταίρου της Βασιλικής Εταιρείας, που δίνονταν σε πολίτες ή μόνιμους κατοίκους της Κοινοπολιτείας των Εθνών.

Μάλιστα σε αναγνώριση της σπουδαίας του προσωπικότητας ο Δαρβίνος ενταφιάστηκε στο αβαείο του Γουέστμινστερ, κοντά στον Ουίλιαμ Χέρσελ και τον Ισαάκ Νεύτωνα!

Κλείνοντας, θα ήταν αστείο να δούμε την θεωρία του Δαρβίνου τα επόμενα 20 ή 50 χρόνια...