Βελτιώσεις στο Skype για Windows 8.1

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Στα πλαίσια των βελτιώσεων του λογισμικού και των υπηρεσιών που προωθεί η Microsoft, εν όψη της κυκλοφορίας της νέας έκδοσης των Windows 8.1, δημοφιλής εφαρμογές όπως το Skype αλλάζουν χαρακτηριστικά και εμφάνιση.

Ένα βασικό στοιχείο των αλλαγών που πραγματοποιούνται στην εφαρμογή του Skype είναι απλοποίηση της διεπαφής, ώστε οι χρήστες να έχουν άμεση πρόσβαση στις λειτουργίες της υπηρεσίας. Πλέον, είναι εφικτή η δυνατότητα απάντησης σε κάποια εισερχόμενη κλίση, όταν η οθόνη της συσκευής είναι κλειδωμένη, ενώ παράλληλα λαμβάνονται υπόψη όλα τα θέματα ασφαλείας.

Επίσης, το app-to-app launching, βελτιώνει σημαντικά το multitasking και δίνει επιπλέον δυνατότητες στην υπηρεσία κοινής χρήσης οθόνης, προσφέροντας πρόσβαση σε όλα τα παράθυρα τα οποία έχει ανοικτά ο χρήστης που κάνει share, ανεξαρτήτως από αυτό που βλέπει ο ίδιος.

Εκτός από την προσθήκη νέων δυνατοτήτων στην εφαρμογή του Skype, αλλαγές έγιναν και στην εμφάνιση της διεπαφης. Η νέα εμφάνιση έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να προσαρμοστεί κατάλληλα σε οποιαδήποτε συσκευή, χωρίς να χάνει την λειτουργικότητα της.