Νέα Updates για το Google Play

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Η Google, στις τελευταίες εκδόσεις του Google Play, σταδιακά ενσωματώνει νέες υπηρεσίες. Σύντομα όλες οι συσκευές Android παγκοσμίως θα είναι σε θέση να έχουν όλα τα βελτιωμένα update που έχουν γίνει στο Google Play.

Πιο συγκεκριμένα, ένα απο τα καινούργια update,είναι,η υποστήριξη πολλαπλών παικτών (multiplayer) σε παιχνίδια. Τα καινούργια παιχνίδια στο Google Play θα δίνουν την δυνατότητα μέχρι και σε οκτώ παίκτες να συμμετάσχουν σε αυτά. Κάθε φορά που ένας χρήστης παίζει, τα δεδομένα ανεβαίνουν στους servers της Google και στην συνέχεια γίνονται εμφανή και στους υπόλοιπους παίκτες.

Ένα ακόμη, νέο update είναι ή κοινή χρήση των εφαρμογών στο Google+. Μέσω ενός κοινού API απο τις υπηρεσίες του Google Play οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στο Google Drive και θα μπορούν να γράφουν και να διαβάσουν με την ίδια άνεση που θα το έκαναν στον υπολογιστή τους. Οι χρήστες θα είναι σε θέση να εργαστούν σε αυτά τα αρχεία χωρίς σύνδεση, και οι αλλαγές θα συγχρονίζονται αυτόματα.

Τέλος, σε αυτήν την καινούργια ενημερωμένη έκδοση όποιος χρήσης έχει ενεργοποιημένη την εφαρμογή Google Location Reporting τότε η μπαταρία του θα έχει περισσότερη διάρκεια ζωής.