Πρόσθετη ιδιότητα στο Gmail και Google+

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

H Google στην προσπάθεια της να διευρύνει στην επικοινωνία των χρηστών που κάνουν χρήση του Google+ και κατά συνέπεια του Gmail πραγματοποιεί κάποιες αλλαγές στο Gmail.

Πιο συγκεκριμένα από αυτήν την εβδομάδα, όταν ο χρήστης του Gmail δημιουργεί ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Gmail αυτόματα θα του προτείνει ως παραλήπτες, και άτομα τα οποία έχει προσθέσει στους κύκλους του στο Google+, ακόμα κι αν δεν έχει ανταλλάξει ήδη διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για λόγους προστασίας του απορρήτου των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε επαφές Google+ λειτουργεί λίγο διαφορετικά. Η ηλεκτρονική διεύθυνση του χρήστη  δεν είναι ορατή στις επαφές του στο Google+, μέχρι ώς του την χρονική στιγμή που μία απο τις δύο πλευρές επιθυμήσει να επικοινωνήσει, μόνο τότε γνωστοποιούνται οι ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις.

Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης λάβει ένα μήνυμα απο κάποιον χρήστη που δεν ανήκει στους κύκλους του, θα φιλτραριστεί στην κατηγορία Κοινωνικά των εισερχομένων (εάν είναι ενεργοποιημένη) και μόνο αφού τον προσθέσει ο χρήστης στους κύκλους του, θα μπορεί να ξεκινήσει μια άλλη συνομιλία μαζί του.