Τρελάθηκαν τα Angry Birds

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Το Angry Birds είναι ένα παιχνίδι που πρωτοέκανε δειλά την εμφάνιση του τον τελευταίο μήνα του 2009 και μετά από 12 εκατομμύρια πωλήσεις, η Robio Mobile και τα Angry Birds, εξαπλώθηκαν... παντού!

Ας αναφέρουμε πρίν αναλύσουμε το παιχνίδι, ότι το Angry Birds υπάρχει σε διάφορες εκδόσεις στις παρακάτω πλατφόρμες, ώστε να καταλάβουμε λίγο το μέγεθος της εξάπλωσης σε λιγότερο από ένα χρόνο:

iOS
Maemo (Nokia N900)
Palm webOS
Android
Symbian^3
PSP
PlayStation 3
Windows (XP and 7)
Mac OS X

Σας έπεισε αυτό να δοκιμάσετε; Αν όχι πάμε στο σενάριο...

Στα Angry Birds, ο παίχτης ελέγχει μια ομάδα με πουλιά με απώτερο σκοπό να ανακτήσει τα κλεμμένα αυγά που πήραν τα κακιασμένα πράσινα γουρουνάκια. Το παιχνίδι είναι δισδιάστατο (πλατφόρμας 2D) με τα γουρουνάκια να οχυρώνονται πίσω από διάφορα αντικείμενα, όπως ξύλο, γυαλί και πέτρα και ο σκοπός είναι να τα εξολοθρεύσουμε όλα ώστε να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο.

Πως όμως κάποιος εξολοθρεύει με ένα πουλί, ένα γουρούνι; Με μια σφεντόνα φυσικά! Ανεβαίνει το άμοιρα πουλάκι πάνω και εκτοξεύεται με πολύ ταχύτητα ή την ανάλογη τεχνική και χτυπάει το κακό γουρουνάκι.

Σας φάνηκε παιδικό το σενάριο; Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή τη στιγμή το Angry Birds θεωρείται ως ένα από τα πιο mainstream παιχνίδια και ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια του 2010-2011.

Το Angry Birds τον Οκτώβριο του 2010 κυκλοφόρησε μια ειδική Halloween έκδοση. Τον Δεκέμβρη που μας πέρασε βγήκε στην αγορά η Χριστουγεννιάτικη έκδοση. Τον Φεβρουάριο βγήκε η έκδοση Valentine's Day και πριν από λίγες μέρες (11 Μαρτίου) η έκδοση St. Patrick's Day.

Αναμένουμε σε λίγες μέρες μια animated ταινία (!!!) με τα Angry Birds, που θα κυκλοφορήσει στο iOS και στο Android, όπου τα συμπαθέστατα πουλάκια θα βρίσκονται στο Rio de Janeiro με σκοπό να διασώσουν και άλλα πουλιά.

Σας πείσαμε; Ελπίζουμε ναι, διότι εν έτος 2011 ένα παιχνίδι που δεν κόστισε παραπάνω από 100.000€, όχι μόνο για την κατασκευή του, αλλά και για την συντήρηση του μέχρι σήμερα, έχει καταφέρει να εθίσει πολλά, πολλά εκατομμύρια άτομα...

ΥΓ. Όσοι δεν είστε οπαδοί των ηλεκτρονικών, κάντε υπομονή λίγο καιρό, γιατί τον Μάιο η Mattel θα διανέμει το επιτραπέζιο πλέον παιχνίδι Angry Birds: Knock on Wood.