Ανανεωμένο OneNote για τα Windows

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Σήμερα κυκλοφόρησε η ενημερωμένη έκδοση του OneNote. Πρόκειται για μία νέα εφαρμογή που βελτιώνει σημαντικά το τρόπο, που μπορεί ο χρήστης να καταγράφει, να βρίσκει και να βλέπει τις σημειώσεις που τον ενδιαφέρουν περισσότερο.

Αυτή η έκδοση του OneNote είναι πιο εύκολο να καταγράψει τις σημειώσεις του ο χρήστης χρησιμοποιώντας τα Windows 8.1 Share Charm. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να σαρώσει διάφορα πράγματα που επιθυμεί από την κάμερα, να κάνει search και να δει με προεπισκόπηση τις πρόσφατες σημειώσεις του.

Ακόμα, με την εφαρμογή αυτή μπορεί κάποιος οποιαδήποτε στιγμή να δει κάτι, να το καταγράψει και να το στείλει στο OneNote. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Bing Food and Drink έχει τη δυνατότητα ο χρήστης να γράψει τη συνταγή στο OneNote με τον εξής τρόπο: Χρησιμοποιεί το Share Charm, κάνει κλικ με το ποντίκι στη πάνω δεξια γωνία, έπειτα επιλέγει Share, επιλέγει το OneNote και τέλος επιλέγει να το στείλει.

Με παρόμοιο τρόπο γίνεται και αν ο χρήστης θέλει να στείλει αυτό ακριβώς που βλέπει εκέινη τη στιγμή, όπως ένα πρόγραμμα περιήγησης ή μια εφαρμογή, θα το κάνει ένα screenshot και θα το στείλει στο OneNote.

Τέλος, χρησιμοποιώντας το OCR(οπτική αναγνώριση χαρακτήρων) μπορεί ο χρήστης να αναζητήσει κείμενα σε σαρωμένα έγγραφα και να βρει όλες τι πρόσφατες σημειώσεις γρήγορα με το Page Previews.