Αναμένετε εφαρμογή που σε κάνει ανώνυμο

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Μια ομάδα προγραμματιστών γοητεύτηκε με την ιδέα ανάπτυξης μιας πλατφόρμας, που τα μηνύματα μεταξύ χρηστών θα γίνονται χωρίς τη χρήση e-mail και οποιοδήποτε άλλων λογαριασμών. Ο λόγος γίνετε για το “ Cloaq ”από το cloak που σημαίνει μανδύας.

Η εφαρμογή θα συνδυάσει την ανωνυμία των apps όπως το Secret και το Whisper, με την ευκολία στη χρήση των περισσότερων δημόσιων ισοτόπων και εφαρμογών, όπως το Twitter ή το facebook για παράδειγμα. Στα κοινωνικά δίκτυα αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε την ανωνυμία μας, δίνοντας ονόματα που δε μας αντιπροσωπεύουν. Το Cloaq κάνοντας αυτή τη δουλειά δεν κρατάει μόνο την ανωνυμία στο όνομα που χρησιμοποιούμε, αλλά παρέχει την ανωνυμία μέσω μιας σειράς από άλλα χαρακτηριστικά. "Έτσι, ακόμα κι αν υπάρχει ένα hack ... δεν υπάρχει καμία προσωπική πληροφορία για να ανακτηθεί», εξηγεί ο Cloaq συν-ιδρυτής." 

Η ομάδα αποφάσισε ότι, προκειμένου να παραμείνουν 100% επικεντρωμένοι στο προϊόν, παίρνουν το θέμα της ανωνυμίας πολύ σοβαρά. Η ομάδα "δεν θα μιλάει δημοσίως ή να ανταποκρίνεται στις δημοσιογραφικές έρευνες και ουσιαστικά θα παραμείνει απρόσωπη και ανώνυμη πέραν της ομάδας.