Ανακοινώθηκε η νέα έκδοση OS X Mavericks

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Περισσότερες δυνατότητες, νέες εφαρμογές, καινούρια χαρακτηριστικά και μεγαλύτερη ασφάλεια, υπόσχετε η Apple μετά την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του λειτουργικού OS X Mavericks, που είναι διαθέσιμο, εντελώς δωρεάν, από το Mac App Store.

Στο OS X Mavericks συναντάμε αλλαγές και βελτιώσεις σε διάφορους τομείς του λειτουργικού, που πολλές από αυτές το ενοποιούν περισσότερο με το iOS.

Σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει σε πολλές υπάρχουσες εφαρμογές, όπως είναι για παράδειγμα ο Safari browser, που έχει βελτιωθεί αρκετά τόσο στο κομμάτι των τεχνικών χαρακτηριστικών, με μικρότερη χρήση της CPU και μεγαλύτερες ταχύτητες, όσο και στην εμφάνιση του browser. Επίσης, ενσωματώνονται  νέα προγράμματα και κάποιες εφαρμογές του iOS, όπως είναι το iBook και το Maps.

Επιπλέων, βελτιώσεις παρατηρούνται και σε θέματα διεπαφής του λειτουργικού, όπως για παράδειγμα τα Notifications, που αποκτούν πλέον διαδραστικό ρόλο, αφήνοντας τους χρήστες να έχουν την δυνατότητα «απόκρισης» μέσα από μια σειρά επιλογών.

Τέλος, νέες λειτουργίες έχουν προστεθεί, όπως είναι η λειτουργία συμπίεσης μνήμης για μεγαλύτερη απόδοση κατά την ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών εφαρμογών.