Ανακοινώθηκε από τη Microsoft το MDOP 2013 Ρ2

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το MDOP (Microsoft Desktop Optimization Pack) 2013 R2 είναι, πλέον, διαθέσιμο το οποίο μπορούν οι χρήστες να το κατεβάσουν από το MSDN και το TechNet.

Το MDOP είναι μια σουίτα εφαρμογών που εξυπηρετεί στη διαχείριση λειτουργιών και χαρακτηριστικών των Windows, όπως, Virtualization, Group Policy Management και Recovery Toolkit.

Εκτός από την υποστήριξη για τα Windows 8.1 και virtualization του Office 2013, η έκδοση αυτή περιλαμβάνει την έναρξη της Microsoft Application Virtualization(App-V) 5.0 R2, με την οποία ο χρήστης έχει άμεση πρόσβαση σε Virtualized εφαρμογές σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο υπολογιστή χωρίς να απαιτείται η αίτηση να εγκατασταθεί απευθείας στο εν λόγω υπολογιστή, και User Experience Virtualization(UE-V)2.0 η οποία καταγράφει και συγκεντρώνει την εφαρμογή και τις ρυθμίσεις των Windows για το χρήστη. Αυτό τους επιτρέπει  να  αλλάζουν συσκευές χωρίς την αναμόρφωση των εφαρμογών τους ή ρυθμίσεων. Με αυτές τις εφαρμογές οι χρήστες μπορούν πιο εύκολα να προσαρμόσουν, να αναπτύξουν και να διαχειριστούν εικονικές εφαρμογές στους υπολογιστές τους.

Επιπλέον, το MDOP 2013 R2 προσφέρει βελτιώσεις στο MIcrosoft BitLocker Administration and Monitoring tool, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης πολλαπλών γλωσσών.