Το μουσείο Νίκου Καζαντζάκη επιλέγει imonline

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Τα νέα μας

Πρόσφατα μια πολύ σημαντική συνεργασία ξεκίνησε με το Μουσείο Καζαντζάκη, ένα φορέα τιμής στο γνωστό συγγραφέα, φιλόσοφο και στοχαστή εκτός των άλλων Νίκο Καζαντζάκη. Σε λίγες μέρες θα βρίσκεται στον αέρα η νέα, άκρως εντυπωσιακή ιστοσελίδα.

Η προσωπικότητα και η ιστορία του Νίκου Καζαντζάκη είναι γνωστά. Ταυτόχρονα με την σηματοδότηση της φετινής χρονιάς ως χρονιά Καζαντζάκη, έπρεπε να δημιουργηθεί μία ιστοσελίδα που θα είχε το κύρος ενός τόσου μεγάλου ονόματος αλλά παράλληλα να δώσει και έναν αέρα αλλαγής, εξέλιξης και αναβάθμισης.

Αυτό το κατορθώσαμε με την μακέτα που δημιουργήσαμε αλλά και με την παρουσίαση των επιμέρους δραστηριοτήτων.

Το μουσείο ιδρύθηκε από τον Γιώργο Ανεμογιάννη το 1983 και βρίσκεται στο χωριό του Νίκου Καζαντζάκη, Μυρτιά. Το κτιριακό συγκρότημα περιλαμβάνει το κτίριο της έκθεσης όπου υπάρχουν πέντε θεματικές αίθουσες (βιογραφικά στοιχεία, το ποίημα της Οδύσσειας, οι φίλοι και οι επιρροές, τα πρώιμα και τα θεατρικά έργα, τα μυθιστορήματα και τα ταξιδιωτικά έργα), αίθουσα προβολών, συνεδριακό χώρο και πολυχώρος.

Πρόσφατα ανακαινίστηκε ριζικά με νέα παρουσίαση των συλλογών της έκθεσης, ευκολότερη προσβασιμότητα από ΑμεΑ καθώς και αναβάθμιση των τεχνολογικών μέσων.

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη έχει αναπτύξει αξιόλογο εκδοτικό έργο που αναφέρεται στο ιστορικό ίδρυσης και λειτουργίας του μουσείου, όπως και στο έργο και τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη.

Μερικές μέρες υπομονή για να δείτε την ιστοσελίδα. Μέχρι τότε επισκεφτείτε το μουσείο στην Μυρτιά!