Θύραθεν, το μουσείο ελληνικής παραδοσιακής μουσικής

Γράφει Μανόλης Μαθιουδάκης

Το Θύραθεν αποτελεί ένα μουσείο αφιερωμένο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική και τα μουσικά όργανα, το οποίο βρίσκεται στο χωριό Κρουσώνας Ηρακλείου.

Το όνομα “Θύραθεν” προέρχεται από την “θύραθεν παιδεία”, δηλαδή την κλασική παιδεία ή αλλιώς, στο βυζάντιο, η παιδεία που είχε κοσμικό χαρακτήρα. Το μουσείο φιλοδοξεί στην ανάδειξή του σε κοιτίδα πολιτισμού μέσω ποικίλων εκδηλώσεων και δράσεων με άξονα την παραδοσιακή μουσική. Παράλληλα λειτουργεί και κέντρο έρευνας και τεκμηρίωσης της μουσικής μας παράδοσης. 

Ακόμα, το μουσείο συνεργάζεται με τους εκπαιδευτικούς φορείς της Ελλάδας προκειμένου να υλοποιούνται επισκέψεις σχολείων στο χώρο του μουσείου εκπαιδευτικού χαρακτήρα συνοδευόμενες από ποικίλες δράσεις, όπως μουσικοκινητικά παιχνίδια, ξενάγηση και προβολές.

Στην ιστοσελίδα του μουσείου μπορείτε να ενημερωθείτε για τα νέα και τα δρώμενα του μουσείου, τα μαθήματα που διεξάγονται και να θαυμάσετε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την συλλογή οργάνων του μουσείου. Η ιστοσελίδα είναι πλήρως responsive και mobile friendly βασισμένη πάντα στο δυναμικό custom imonline cms.

Δείτε την ιστοσελίδα εδώ: www.thirathen.com.