Τα πάντα για τον αυτισμό στο autismosiraklio.gr

Γράφει Μανώλης Βαρούχας

Η ιστοσελίδα του autismosiraklio.gr δημιουργήθηκε σαν μία προσπάθεια ανάδειξης του φαινομένου του αυτισμού που συναντάται σε άτομα μικρής ηλικίας, παρέχοντας ενημέρωση και συμβουλές μέσα από σχετικά άρθρα της ψυχολόγου Αλεξάνδρας Κακουδάκη.

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η υποστήριξη των γονέων και των παιδιών που πάσχουν από διαταραχές που περιλαμβάνονται στο φάσμα του Αυτισμού, προσεγγίζοντας παράλληλα το φαινόμενο με την κατάλληλη ευαισθησία που απαιτείται.
Λίγα λόγια για την ψυχολόγο
Η Αλεξάνδρα Κακουδάκη σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο. Παράλληλα ολοκλήρωσε τις μουσικές της σπουδές, στη σχολή πιάνου και τη θεωρία της μουσικής σε ωδείου του Ηρακλείου.
Από τα φοιτητικά της χρόνια, το ενδιαφέρον της επικεντρώθηκε σε θέματα αυτισμού και ειδικής αγωγής, παρακολουθώντας σχετικά επιλεγόμενα μαθήματα, σεμινάρια και εργαστήρια και κάνοντας την πρακτική της άσκηση σε αντίστοιχες δομές του νομού Ρεθύμνου και Ηρακλείου. Η πτυχιακή της εργασία εστιάστηκε σε μελέτη περίπτωσης παιδιού με αυτισμό και σε παρέμβαση σύμφωνα με τις αρχές της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς και της Μουσικοθεραπείας.
Ολοκλήρωσε κύκλο μετεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα την ειδική αγωγή και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και διαλέξεις πάνω στο θέμα.
Είναι φοιτήτρια στο ΠΜΣ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου “Διοίκηση Μονάδων Υγείας” και η διατριβή της ασχολείται με τις στάσεις απέναντι στον αυτισμό, στο νομό Ηρακλείου.
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.autismosiraklio.gr.